VIDEO: ‚Vítězství asi těžko.‘ Trenér Straka se výsledek zápasu dozvěděl až od reportéra, následovala omluva

Tak překvapivý živý rozhovor fotbalový trenér František Straka asi ještě nezažil. To, že s Karvinou vyhrál úvodní utkání baráže proti Jihlavě, se dozvěděl, až když odpovídal na dotazy reportéra České televize.

Tento článek je více než rok starý.

Karviná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Straka je známý trenérský bouřlivák, utkání hodně prožívá a včera se nechal do zápasu strhnout natolik, až mu uniklo, že vyrovnávací gól Jihlavy rozhodčí pro ofsajd zrušili.

Fotbal o křeči, odveta bude válka, prohlásil kouč Karviné Straka. Jihlavě stačí k postupu jediný gól

Číst článek

A tak zatímco karvinští hráči se po závěrečném hvizdu těšili z výhry 2:1, jejich trenér se divil dotazům redaktora České televize Lukáše Kalety, který Strakovi gratuloval k vítězství. „Vítězství asi těžko ne?“ divil se František Straka a začal radši hodnotit zápas o dost obecněji.

Pak ale přišel další dotaz Lukáše Kalety počítající se správným výsledkem 2:1. „Bylo to 2:2, ne 2:1,“ dohadovali se trenér s reportérem. Až pak přišlo vysvětlení v přímém přenosu, že vyrovnávací gól Lukáše Zoubeleho neplatil. „Já jsem to nezaregistroval. Myslel jsem, že to byl gól,“ usmíval se František Straka v den svých 61. narozeniny.

Informovat o výsledku trenéra v přímém přenosu byla nová zkušenost i pro reportéra České televize Lukáše Kaletu.

„Původně jsem si myslel, že to bere jako celý dvojzápas a vítězství to pro něj ještě není. Pak na mě začal ukazovat dvojky na prstech a bylo mi jasné, že došlo k záměně,“ vysvětluje Radiožurnálu.

Nakonec všechno dobře dopadlo i za pomoci delegáta Ligové fotbalové asociace, který v pozadí naznačoval trenérovi Karviné správné skóre.

„Zasmáli jsme se tomu, podali jsme si ruce a ještě se František Straka omlouval, že mu to nedošlo. Oba jsme to vzali sportovně. Nic tak hrozného se nestalo, k živému vysílání to patří a je to pěkný výsledek přenosu. Faktická informace nakonec zazněla,“ říká Lukáš Kaleta.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme