Nejlepší česká fotbalistka následuje Součka. Svitková si zahraje za anglický West Ham

Tojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Kateřina Svitková bude hrát za West Ham United. Do londýnského klubu zamířila z pražské Slavie stejně jako Tomáš Souček, který je v týmu „Kladivářů“ od ledna na hostování.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jsem nadšená, že jdu do West Hamu. Je to velký klub s velkou historií v krásném městě. Doufám, že týmu pomohu dosáhnout jeho cílů a bude se nám dařit,“ uvedla Svitková na klubovém webu.

VIDEO: Česká fotbalistka se v dresu Juventusu blýskla hattrickem. Stašková sestřelila soupeře z Empoli

Číst článek

Čtyřiadvacetiletá záložnice si vyzkouší první zahraniční angažmá. Předchozích sedm let strávila ve Slavii, s kterou získala čtyři mistrovské tituly a dvakrát se stala nejlepší ligovou střelkyní.

Trenér West Hamu Matt Beard uvedl, že Svitkovou sledoval delší dobu. „Na spolupráci s Kateřinou se těším. Její bilance ve Slavii a národním týmu mluví sama za sebe. Už v mladém věku se ukazovala jako klíčová hráčka v klubu i reprezentaci, podle mě pro nás bude skvělou posilou. Vytváří šanci i dává góly, má fantastickou pracovní morálku,“ chválil kouč vítězku české ankety Fotbalistka roku 2015, 2018 a 2019, jehož tým skončil v nedohraném ročníku anglické ligy osmý.

Připomeňte si parádní trefu Kateřiny Svitkové v Lize mistrů:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme