Každý zápas je důležitý. Fotbalisté čeká v kvalifikaci krizí zmítané Norsko

Čeští fotbalisté začínají druhou polovinu mise nazvané postup na mistrovství světa. Zatím jsou v kvalifikaci těsně za pozicí zaručující alespoň baráž o šampionát. A jejich úkol je jasný - vyhrávat. Večer nastoupí k zápasu v Oslu proti domácí norské reprezentaci.

Tento článek je více než rok starý.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick se k "jednadvacítce" přesunul od reprezentačního A-týmu

Patrik Schick se k "jednadvacítce" přesunul od reprezentačního A-týmu | Zdroj: ČTK

„Asi všichni vnímáme, že zápas je nesmírně důležitý pro vývoj v kvalifikaci. Ale když ho zvládneme, je to jen jeden další krok," říká Ladislav Krejčí.

Záložník ani nemůže mluvit jinak, česká reprezentace totiž v první polovině kvalifikace dvakrát bodově zaváhala doma, a teď musí tyhle ztráty dohánět venku - a začít s tím potřebuje při utkání v Norsku.

„Když ho zvládneme, budou důležité i další zápasy. Další dvojzápas je Německo a Irsko, tam si zase budeme říkat, že hrajeme o všechno," ví Tomáš Vaclík, který se se svými spoluhráči dostal na kolotoč, ze kterého nesmí vypadnout. Každé další zaváhání by totiž znamenalo zmenšení šance na mistrovství světa.

A Norsko vypadá na první pohled jako hratelný soupeř, alespoň podle výsledků, vždyť zatím porazilo jen San Marino, a jeho naděje alespoň na baráž je tak hodně teoretická. Norsko zažívá další zklamání, vždyť naposledy bylo na velké akci před 17 lety.

Soupeř navíc přišel kvůli zranění o svou možná největší hvězdu - útočníka Joshuu Kinga, který nastupuje v anglické Premier League za Bournemouth. „Působí ve špičkové lize a navíc pravidelně hrál a dával góly. Ostatní třeba jsou v dobrých soutěžích, ale málokdo nastupuje pravidelně, nebo je důležitým hráčem," všímá si Bořek Dočkal.

Čeští fotbalisté už mají s Nory zkušenosti. Tři reprezentanti se s nimi znají z klubů

Číst článek

„Ale nikdo to od nich nečeká, tak by mohli být o něco klidnější. Přesto věřím, protože jestli chceme pomýšlet na úspěch či druhé místo, musíme se oprostit od nervozity a na hřišti nechat maximum, v první řadě jako tým," zdůrazňuje trenér Karel Jarolím.

A k samotnému zápasu dodává. „Doufám, že když bude potřeba, tak to z naší strany dopředu bude hurá fotbal. Že se budeme snažit vytvářet si nebezpečné situace, ale musíme být obezřetní i dozadu."

Zápas českých fotbalistů v Norsku začne ve tři čtvrtě na devět večer, a na Radiožurnálu ho uslyšíte celý v přímém přenosu.

Mirko Vasić, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme