Kdybychom měli Suáreze a Cavaniho, mohli jsme vyhrát, říká po prohře s Uruguayí Karel Jarolím

I když čeští fotbalisté věděli, kdo jsou nejnebezpečnější hráči Uruguaye, zastavit je nedokázali. O výhře jihoamerického týmu 2:0 rozhodli ti, o kterých se před zápasem mluvilo nejvíc, Luis Suárez a Edinson Cavani.

Nan-ning / Čína Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté v zápase proti Uruguayi

Čeští fotbalisté v zápase proti Uruguayi | Foto: Štěpán Černý | Zdroj: FAČR

Z úvodního vystoupení českých fotbalistů na China Cupu uběhlo sotva deset minut a hlasatel už oznamoval Suárezův gól.

Češi prohráli s Uruguayí 0:2. Suárez proměnil penaltu, Cavani se zaskvěl nůžkami

Číst článek

Zápas Česko - Uruguay měl jasné hrdiny, Suáreze a Cavaniho. Od obou se to čekalo, protože oba patří k nejlepším fotbalistům současnosti.

„Možná kdybychom je na své straně měli my, třeba by ten výsledek byl obráceně,“ ocenil uruguayskou útočnou dvojici i trenér české reprezentace Karel Jarolím.

„Hrají spolu dlouhou dobu a dá se říct, že můžou hrát poslepu. To je obrovská kvalita,“ chválí páteční soupeře České republiky Jarolím.

Suárez penaltu nejenom proměnil, ale také ji předtím zařídil. Právě jeho střet s brankářem Jiřím Pavlenkou posoudil rozhodčí jako nedovolený, i když český gólman s verdiktem nesouhlasil.

Brankář Pavlenka po prohře: Penalta byla přísná, uhýbal jsem

Číst článek

„Já jsem tam šel, ale jakmile jsem viděl, že si to dává do kraje, tak jsem se snažil uhýbat. Nevím, jestli to byla penalta a jestli jo, tak asi trochu přísná,“ myslí si Pavlenka.

Ještě v prvním poločase pak uruguayské vedení pojistil Cavani, parádně se trefil nůžkami, tedy střelou přes hlavu. A český brankář si jen povzdechl: „Tak trefil to hezky no.“

Čeští reprezentanti se připravovali na to, že jim největší potíže budou dělat právě Suárez a Cavani. Přesto je zastavit nedokázali a nakonec od nich mohli dostat ještě další góly.

„Oni si dokázali vepředu vyhovět, jejich pohyb byl výborný. Pokud my jsme se dokázali dostat do situace, kdy jsme zapresovali Uruguay, byli jsme tam včas, tak oni se s tím nemazali. Dali balón dopředu, ty dva si s tím dokázali poradit a balón alespoň podržet. V tom ukázali jejich sílu,“ dodal záložník Vladimír Darida.

Česká reprezentace bude po porážce na turnaji bojovat jen o bronz, a to v pondělí proti domácí Číně.

 

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme