Brankář Chelsea, který odmítl střídat, dostal pokutu. Jeho týdenní plat půjde na charitu

Gólman Chelsea Kepa Arrizabalaga, který v nedělním finále ligového poháru proti Manchesteru City odmítl vystřídat, dostal pokutu ve výši týdenního platu, přibližně 6 milionů korun tak půjde na charitativní účely. Španělský brankář se zároveň omluvil.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Bylo to nedorozumění, ale uvědomil jsem si, že jsem udělal velkou chybu v tom, jak jsem se zachoval. Omluvil jsem se trenérovi, spoluhráčům a chtěl bych se omluvit i fanouškům,“ řekl pro klubový web Chelsea Kepa Arrizabalaga.

VIDEO: Nejdražší brankář světa neuposlechl trenéra a odmítl střídat. Chelsea pak finále prohrála na penalty

Číst článek

24letý gólman, který těsně před penaltovým rozstřelem finále ligového poháru mezi Chelsea a Manchesterem City odmítl střídání, dostal od klubu pokutu ve výši jednoho týdenního platu. 200 tisíc liber (v přepočtu zhruba 6 milionů korun) tak připadne nadaci Chelsea.

„S Kepou jsme se o tom pobavili. Došlo k nedorozumění, ale on si svou chybu uvědomil a omluvil se. Je na klubu, jak se ho rozhodne potrestat, pro mě je celá záležitost uzavřená,“ řekl kouč Chelsea Maurizio Sarri.

Na brankáře, který do Chelsea přišel v létě z Athleticu Bilbao za rekordní částku, se po zápase valila  kritika: „Jakmile se vaše číslo objeví na světelné tabuli, musíte ukázat úctu a opustit hřiště,“ řekl na konto Arrizabalagy ve vysílání televize Sky Sports bývalý kapitán Chelsea John Terry.

Londýnský klub se v poslední době v lize potýká s výsledkovou krizí. Navíc od FIFA vyinkasoval zákaz přestupů až do léta 2020, kvůli porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči.

ICYMI: Kepa Arrizabalaga and Maurizio Sarri have both issued follow-up statements following Sunday's Carabao Cup final...

09:04 – 26. 02. 2019

249 1920

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme