Klubová legenda Frýdek se bojí o atmosféru na Spartě: Jedenáct posil je moc a fanoušci čekat nebudou

Fotbalová Sparta se rozhodla pro cestu, kterou se ještě žádný klub v historii nejvyšší české soutěže nevydal. Kvůli sportovnímu úspěchu přilákala kouče z Itálie, velmi početný mezinárodní realizační tým a k tomu také 11 zahraničních hráčských posil. Natěšení fanoušci ale zatím viděli velmi brzký konec v Evropě a dohromady velmi rozpačitý start do nové sezony, s jediným vítězstvím z pěti soutěžních zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Frýdek

Martin Frýdek | Foto: Michal Beránek / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Jestliže se někdy o gólech říká, že mají cenu zlata, při investicích v řádech stovek milionů korun a zatím velmi malém počtu vstřelených branek sledujeme nejdražší letenské trefy v historii.

K úsporným opatřením dojde zřejmě brzy, vedle nové jedenáctky hráčů totiž zůstala na Letné ještě velká část předchozí sestavy a to je dohromady moc na domácí soutěže.

'Trpaslíci na zahrádku, antisemitismus, primitivismus.' Souboj Sparty v Liberci má dohru ve slovní přestřelce

Číst článek

„Nějací kluci budou samozřejmě muset odejít. A určitě to nebudou cizinci,“ přemýšlí pro Radiožurnál bývalý hráč Sparty a reprezentant Martin Frýdek. Pro něj jde o velmi citlivé téma, na Letné má dva syny, kterým by nerad nějakým nevhodným komentářem ublížil.

Přesto je znát, že mu dělá starosti to, jak může zahraniční mix doplněný českými hráči ve zdejším prostředí dlouhodobě fungovat.

„My jsme zažili kabinu, kde byla sranda. Po zápase se šlo na pivo a táhlo se za jeden provaz. Naše mentalita je založená na partě, máte v týmu kamarády, co si jdou pomoct, když se stěhují. Teď mám strach, že to už nebude,“ všímá si bývalý záložník.

„Proti Spartě se každý chce vytáhnout a teď je to násobně horší. Protihráči do nich chodí, schytávají to i od fanoušků,“ dodává.

Jeho slova dokázal i poslední zápas v Liberci, po kterém ztrácejí letenští fotbalisté na první pozici, ze které může vést přímá cesta do Ligy mistrů, za tři odehraná kola čtyři body.

Stramaccioni požádal o trpělivost, vedení Sparty ji má

„Samozřejmě to sleduji a jsem na to zvědavý. Ale myslím si, že 11 lidí je hrozně moc, a přeji si, aby se to povedlo dát dohromady co nejdřív. Sparťanští fanoušci nebudou čekat, chtějí okamžitě výsledky a o to to je těžší,“ vysvětluje Martin Frýdek.

Italský kouč Stramaccioni při velkém počtu změn veřejně požádal o trpělivost. Část fanoušků i odborné veřejnosti chápe, že nový soubor nemůže odehrát svá nejlepší představení hned na začátku, na druhou stranu, ta druhá také často ukazuje na taktické chyby, kterých se nový trenér dopouští.

Požadovaný čas od vedení letenského klubu ale Stramaccioni s velkou pravděpodobností dostane. Jeho příchod se všemi důsledky byl tak drahý, že teď nejspíš nic jiného než víra v lepší budoucnost majitelům klubu nezbývá.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme