Konkurence nás posouvá dopředu, říká Šilhavý po příchodech Stocha se Sobolem

Celou jedenáctku by mohla postavit fotbalová Slavia z posil, které v letní přestávce zamířily do kádru českého mistra. Tou nejnovější akvizicí je Slovák Miroslav Stoch, který přichází z tureckého Fenerbahce Istanbul.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý při předzápasovém tréninku

Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý při předzápasovém tréninku | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

V Edenu doznívá jásot z ligové výhry nad Jihlavou a Slovák Miroslav Stoch se zvedá ze sedačky na tribuně. V Praze podepsal smlouvu s českým mistrem a těší se, že už do příštího zápasu Slavie zasáhne přímo na hřišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ukrajinec Sobol už má premiéru ve Slavii za sebou, Stoch by mohl naskočit v úterý

Pokud nenastanou administrativní komplikace, mohlo by se tak stát už v úterní kvalifikaci o Ligu mistrů na Kypru. „Jsem připravený do boje. Chci hrát často a pomoci Slavii k obhajobě titulu. Samozřejmě je velká šance dostat se do Ligy mistrů,“ přemýšlel nahlas Stoch.

Jedenáctka z posil

S podobným cílem už v létě dorazilo do Edenu jedenáct fotbalistů, takže i sešívaní mohou stejně jako konkurenční sparťané sestavit základ výhradně z letních posil. S tím zásadním rozdílem, že Slavia může své hvězdné akvizice ve srovnání s Letenskými využít i v evropských soutěžích.

Slávisté zvládli generálku před Ligou mistrů. V Edenu si poradili s Jihlavou

Číst článek

Nejlépe v Lize mistrů, což je velká motivace i pro Ukrajince Eduarda Sobola, který dorazil těsně před Stochem a stihl odehrát celý domácí zápas s Jihlavou. „Všechno se mi tady líbí, pěkně mě přijali. Pár hráčů v týmu umí rusky, takže všechno je super,“ hodnotil pro Radiožurnál ukrajinský reprezentant.

Mírnou jazykovou bariéru sice ještě musí překonávat, protože ne všem instrukcím na hřišti rozumí. Výrazně mu ale v tomto směru pomáhá brankář Jan Laštůvka, který dlouho chytal v Šachtaru Doněck. „Znám ho z ukrajinské ligy. Když něčemu nerozumím, je po ruce,“ těšilo Sobola.

Komunikace občas vázne

Na poslední změny v kádru reagoval také trenér Jaroslav Šilhavý. Sobol se Stochem podle něj znovu zvýší konkurenci. „Ta nás posouvá dopředu. Snažíme se doplnit místa, kde nás tlačí bota,“ prozradil Šilhavý.

Jediným problémem často obměněného mužstva je nedostatek sehranosti. „Občas je to vidět, že nám vázne komunikace. Chce to čas,“ byl po výhře 2:0 nad Jihlavou přesvědčen nejlepší hráč sešívaných v utkání Josef Hušbauer.

I když nejsou slávisté dokonale sehraní, platí, že jsou pro řadu fanoušků i soupeřů velkou atrakcí. „Bylo to jak sci-fi, když nám trenér před zápasem řekl, kdo má hlídat Dannyho, případně Altintopa,“ přiznal po ligové návštěvě Edenu jihlavský fotbalista Lukáš Zoubele.

Jaroslav Plašil, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme