Bývalá hvězda Manchesteru United pomáhá zdravotníkům, uvolní jim své hotely

V Anglii se do boje se šířícím se novým typem koronaviru zapojil i bývalý fotbalový obránce Manchesteru United a anglické reprezentace Gary Neville. Osminásobný vítěz Premier League a vítěz dvou ročníků Ligy mistrů zadarmo ubytuje v manchesterských hotelech, které spoluvlastní, zdravotníky, kteří pečují o pacienty v místních nemocnicích.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gary Neville.

Gary Neville. | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Dva Nevillovy hotely budou uzavřeny pro veřejnost a 176 svých lůžek poskytnou místním lékařům a dalším, kteří v nemocnicích pomáhají lidem nakaženým novým typem koronaviru.

‚Chci vrátit zemi, kterou miluji, ještě víc.‘ Zlatan založil sbírku na pomoc Itálii, sám věnoval miliony

Číst článek

„Tohle je doba, kdy celý náš průmysl musí ukázat solidaritu. Nejen vůči svým zaměstnancům, ale také lidem, kteří budou v následujících měsících potřebovat ubytování,“ uvedl Neville.

Neville spoluvlastní dva hotely s bývalým spoluhráčem z United Ryanem Giggsem - Stock Exchange Hotel v centru Manchesteru a Hotel Football u stadionu Old Trafford, kde „Rudí ďáblové“ hrají. Oba hotely se v neděli zavřely a od pátku budou k dispozici zdravotnickému personálu.

„Naši zaměstnanci budou hotel provozovat jako obvykle a zdravotníci tu budou moct zadarmo bydlet, když budou kvůli zamezení šíření nákazy potřebovat zůstat v izolaci od svých rodin,“ řekl Neville a dodal, že jeho zaměstnanci budou dostávat plat jako obvykle.

Už v pondělí s podobným gestem přišlo vedení londýnského klubu Chelsea, které klubový hotel rovněž poskytlo místním zdravotníkům.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme