Další ohrožené zápasy. Koronavirus se objevil i v týmech Sparty a Brna, čeká se na kontrolní testy

Do problémů s pozitivními testy na koronavirus se před víkendovým čtvrtým kolem české nejvyšší soutěže dostávají další týmy. Po čtvrtečním odložení utkání Slovácko - Příbram z důvodu nákazy ve středočeském klubu hlásí výskyt covidu-19 také lídr tabulky Sparta a Zbrojovka Brno.

Praha (Aktualizováno: 19:02 18. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal a Dávid Hancko

Bořek Dočkal a Dávid Hancko | Zdroj: Profimedia

„V klubu došlo při testování na covid-19 před zápasem se Zlínem k pozitivnímu záchytu u jednoho hráče a jednoho člena širšího realizačního týmu. Mužstvo podstoupí v sobotu další testy,“ uvedla Sparta na svém twitteru s tím, že věří v sehrání nedělního duelu. Nižší počet nakažených totiž podle regulí neznamená automatickou karanténu pro celý tým.

První odložený zápas fotbalové ligy. V Příbrami je 13 nakažených koronavirem, na Slovácku se hrát nebude

Číst článek

Na Letné nicméně zrušili páteční trénink a přípravu na nedělní duel proti Olomouci ukončili i v Brně. Zbrojovka hlásí ve svém kádru pět nakažených a také se čeká na výsledky sobotních kontrolních testů.

„Na základě výsledků těchto testů bude klub v souladu s pokyny místně příslušné hygienické stanice postupovat dále,“ stojí v prohlášení na sociálních sítích.

V Příbrami prokázaly testy 13 nakažených a utkání na Slovácku bylo jako první v novém ročníku české nejvyšší soutěže odloženo.

Hygienička nechce karantény

V pátek vydala hlavní hygienička Jarmila Rážová na webu ministerstva zdravotnictví prohlášení, v němž žádá krajské hygienické stanice, aby v případě ojedinělé nákazy koronavirem neposílaly do karantény celé sportovní týmy.

Karanténa by se v případě ostatních negativních členů jednoho týmu měla týkat jen těch, kteří byli s těmi pozitivními v nejužším kontaktu.

Zdraví je prioritou všech zúčastněných, ale není žádoucí sportovní aktivity zcela omezit. Sportovní kluby by nadále měly dodržovat preventivní opatření, jako je rozdělování týmů do menších skupin pro pobyt v šatnách a sprchování, případně pro doplňkové tréninky v posilovně nebo regeneraci.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme