Objevil Roberta Carlose či Clarence Seedorfa. Bývalý šéf Realu Madrid Sanz podlehl koronaviru

Bývalý předseda Realu Madrid Lorenzo Sanz, který se nakazil koronavirem, zemřel ve věku 76 let. Funkcionář, jenž stál v čele klubu v letech 1995 až 2000, s týmem slavil dva tituly ve fotbalové Lize mistrů. Sanzovo úmrtí oznámil na twitteru jeho syn.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lorenzo Sanz

Lorenzo Sanz | Zdroj: Reuters

„Takovýhle konec si otec nezasloužil. Opustil nás jeden z nejstatečnějších a nejpracovitějších lidí, co jsem poznal,“ uvedl Lorenzo Sanz mladší.

Mi padre pasará a la historia por muchas cosas buenas. La gente se quedará con todos sus éxitos deportivos. Nosotros que le conocemos más, sabemos que primero era la familia, su trabajo y por supuesto, su Real… instagram.com/p/B-A4kdjqytb/…

00:17 – 22. 03. 2020

391 4338

Sanz bojoval od minulého týdne s horečkou, v úterý se jeho stav zhoršil natolik, že musel být hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Test v nemocnici potvrdil, že je nakažen koronavirem. Jeho syn o dva dny později řekl novinářům, že se u Sanze objevila infekce ledvin a jeho stav není dobrý.

Ve Španělsku zemřelo po nákaze koronavirem už přes 1300 lidí, pozitivní test mělo zhruba 25 tisíc osob.

Vytoužený trium v Lize mistrů

Během Sanzovy éry přišly do Realu hvězdy jako Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Davor Šuker či Predrag Mijatovič. Výsledkem byl v roce 1998 triumf v Lize mistrů, na který „Bílý balet“ čekal 32 let od posledního vítězství v PMEZ.

Ve finále si tým vedený trenérem Juppem Heynckesem poradil s Juventusem. O dva roky později zdolalo mužstvo koučované Vicentem del Bosquem v duelu o titul Valencii.

V roce 2000 Sanz musel z klubu kvůli finančním problémům odejít. V čele Realu ho vystřídal Florentino Pérez, který madridský celek vede dodnes.

V letech 2006 až 2010 byl Sanz majitelem Málagy. Realitní a stavební magnát byl tchánem někdejšího obránce Realu a španělské reprezentace Míchela Salgada.

Lorenzo Sanz mladší věnoval zesnulému otci vzpomínku na instagramu:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme