Koscielny přijde o mistrovství světa. Zraněná achillovka ze zápasu proti Atléticu jej nepustí

Francouzští fotbalisté se budou muset na mistrovství světa v Rusku obejít bez svého nejzkušenějšího obránce. Trenér Didier Deschamps potvrdil, že zranění, které Laurent Koscielny utrpěl ve čtvrtek v Evropské lize v zápase Arsenalu proti Atléticu Madrid, je vážné.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný Laurent Koscielny

Zraněný Laurent Koscielny | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý obránce, který na minulém světovém šampionátu hrál a před dvěma lety na Euru pomohl ke stříbru, má na kontě 51 mezistátních zápasů. Ve čtvrtek skončil na nosítkách už v osmé minutě bez cizího zavinění. Trenér Arsenalu Arséne Wenger hovořil o poraněné achillovce.

„Nevypadá to dobře,“ připustil Wenger.“ Jeho achillovka by mohla být natržená. Uvidíme, co řekne vyšetření, ale první signály nebyly dobré. Pokud se to potvrdí, není šance, že by jel na mistrovství světa,“ dodal kouč Arsenalu.

Obavy, že pro francouzského obránce sezona skončila, se v sobotu potvrdily. „Je to pro nás velká ztráta. Zranění přišlo v nejméně vhodnou dobu. Laurenta je mi obzvlášť líto, protože vím, jak pro něj bylo mistrovství důležité,“ řekl Deschamps. Koscielny už dříve prohlásil, že po šampionátu chce v reprezentaci skončit.

Kapitán Arsenalu si v odvetném zápase Evropské ligy přivodil opravdu bolestivé zranění | Zdroj: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme