Kosovská reprezentace dorazí do Plzně s většinou opor. V nominaci nechybí Rashica nebo Shala

Švýcarský trenér fotbalistů Kosova Bernard Challandes povolal na závěrečné dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v České republice a s Anglií 24 hráčů. Oproti zářijovému úvodnímu souboji s výběrem Jaroslava Šilhavého v Prištině jsou v nominaci záložníci Milot Rashica s Herolindem Shalou, kteří se po vyléčení zranění vrátili do týmu už při říjnovém srazu. Naopak ze zdravotních důvodů nadále schází další opora Arber Zeneli.

Priština Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu Kosovo - Česko.

Momentka ze zápasu Kosovo - Česko. | Foto: Florion Goga | Zdroj: Reuters

Challandes neudělal příliš změn oproti zářijovému duelu, který jeho svěřenci nad českým týmem vyhráli v Prištině 2:1. Z týmu vypadli záložník Bernard Berisha a obránce Mirlind Kryeziu, naopak se dostalo vedle zmíněné dvojice i na Benjamina Kololliho s Arbenita Xhemajliho.

Fotbalová reprezentace si zkomplikovala boj o postup na Euro, v Kosovu prohrála 1:2

Číst článek

Nejlepším střelcem Kosova, které hraje mezinárodní zápasy teprve od roku 2014, je útočník Fenerbahce Istanbul Vedat Muriqi. K dalším oporám patří záložník Valon Berisha z Lazia Řím či Rashica. Jeho kolega ze záložní řady Shala v minulosti působil v české lize v Liberci a Spartě. Až na gólmana Visara Bekaje působí všichni nominovaní kosovští hráči v zahraničí.

Kosovo se představí ve čtvrtek 14. listopadu v Plzni. Na český tým ztrácí z třetího místa skupiny bod a k udržení postupových šancí nesmí prohrát. Skupinu uzavře o tři dny později domácím duelem s Anglií.

Nominace:
Brankáři: Samir Ujkani (FC Turín/It.), Arijanet Muric (Nottingham/Angl.), Visar Bekaj (Priština).
Obránci: Amir Rrahmani (Hellas Verona/It.), Fidan Aliti (Kalmar/Švéd.), Mërgim Vojvoda (Lutych/Belg.), Florent Hadergjonaj (Huddersfield/Angl.), Leart Paqarada (Sandhausen/Něm.), Ibrahim Dreševič (Heerenveen/Niz.), Benjamin Kololli (FC Curych/Švýc.), Arbenit Xhemajli (Neuchatel/Švýc.).
Záložníci: Idriz Voca (Lucern/Švýc.), Anel Rashkaj (Eskilstuna/Švéd.), Besar Halimi (Sandhausen/Něm.), Valon Berisha (Lazio Řím/It.), Herolind Shala (Valerenga Oslo/Nor.), Bersant Celina (Swansea/Angl.), Florent Hasani (Diosgyör/Maď.), Edon Zhegrova (Basilej/Švýc.), Florent Muslija (Hannover/Něm.), Milot Rashica (Brémy/Něm.).
Útočníci: Vedat Muriqi (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Atdhe Nuhiu (Sheffield Wednesday/Angl.), Elba Rashani (Odd/Nor.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme