Krmenčík po výhře nad Luganem: Jsem dvougólový střelec, hattrick asi nikdy nedám

Michael Krmenčík je pro soupeře plzeňské Viktorie téměř neubránitelný fotbalový útočník. Luganu dal v Evropské lize dvě branky, jeho spoluhráči přidali další dvě a Západočeši tak zvítězili před vlastními fanoušky jasně 4:1. Postup do vyřazovací části je tak pro Viktorii, i díky Michaelovi Krmenčíkovi, zase o něco blíž.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík v plzeňském dresu

Michael Krmenčík v plzeňském dresu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Útočník je od toho, aby dával góly. Teď se mi daří, jindy se zas může dařit někomu jinému. Ale nechtěl bych usnout na vavřínech, makáme dál,“ pochvaloval si v zápase proti Luganu dvougólový Michael Krmenčík pro Radiožurnál. 

Plzeň v Evropské lize odčinila minulou porážku a zvítězila nad Luganem. Slavia i Zlín prohrály

Číst článek

Plzeňská patnáctka dala dva góly během dvaceti minut a měla i další šance. Potřetí ale Krmečník míč do sítě neprotlačil.  „Já ten hattrick asi nikdy nedám, asi jsem dvougólový střelec. Uvidíme časem, třeba někdy. Ale nějak to neřeším,“ usmál se.

Mít v kádru Michaela Krmenčíka v takové formě, kterou teď plzeňský útočník a český reprezentant má by chtěla asi řada trenérů. Má ho ale jediný kouč - Pavel Vrba.

„Prokazuje svojí výbornou formu, jeho práce je dobrá. Jsem rád, že máme hrotového útočníka, který se tak prosazuje,“ těší Krmenčíkova bilance trenéra Viktorie.

První gól zápasu dal Michael Krmenčík už po třech minutách, kdy skvěle zužitkoval pas Aleše Čermáka. I on se ve druhé půli trefil a vlastně tak uzavřel gólový účet večera. Podle Michaela Krmenčíka bude fungovat i tahle spolupráce. 

„Hráli jsme spolu asi dva zápasy v jednadvacítce a dařilo se nám. Hraje se mi s ním dobře. ‚Čermus‘ je běhavý a důrazný. Dostal šanci od začátku a chytil ji za pačesy,“ říká Krmenčík.    

Výhrou 4:1 udělali Viktoriáni výrazný krok k postupu do jarní vyřazovací části. Tři body do tabulky Evropské ligy si ale mohou užít jen krátce, už v neděli je čeká ligový šlágr proti pražské Slavii.

„Teď půjdu domů, lehnu si a nad Slavií ještě nebudu přemýšlet. Ještě bude čas další dva dny,“ plánoval po zápase plzeňský záložník Patrik Hrošovský.

Jan Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme