Krmenčík si proti Spartě možná nezahraje. Ve čtvrtek bude jednat o jeho případu disciplinární komise

Nedělní fotbalový šlágr Sparta proti Plzni může být bez nejlepšího střelce ligy. Disciplinární komise bude simulování útočníka západočeského týmu Michaela Krmenčíka řešit už tento čtvrtek, i když se původně měla sejít až příští týden. V krajním případě může vynést zákaz startu ve dvou soutěžních zápasech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík (v popředí) v reprezentačním dresu

Michael Krmenčík (v popředí) v reprezentačním dresu | Zdroj: ČTK

„Já to nechám na disciplinární komisi. Určitě bude jednat v zájmu fotbalu a jsem rád, že to otevřeli před Spartou,“ poznamenal pro Radiožurnál plzeňský trenér Pavel Vrba, když se o disciplinárním řízení s Michaelem Krmenčíkem dozvěděl.

Disciplinární komise se původně měla sejít až příští týden. Nakonec ale bude simulování reprezentačního útočníka proti Zlínu řešit už tento čtvrtek, tedy ještě před zápasem se Spartou. Krmenčíkovi hrozí, že o důležité utkání přijde.

Nejvyšší fotbalovou ligu čeká novinka. V závěru podzimu bude poprvé použit videorozhodčí

Číst článek

„My jsme původně, protože se nehrála liga, tak jsme předpokládali, že se potkáme až za 14 dnů, protože nebude co řešit,“ vysvětlil předseda disciplinární komise Richard Baček

„Vzhledem k tomu, že se vyskytly případy zahájení disciplinárního řízení, tak jsme se rozhodli, protože je potřeba tady ty rozhodnutí přijmout co nejdřív, že to přesuneme zasedání a 12. října se nakonec sejdeme,“ doplnil.

„My jsme se na komisi shodli na tom, že v situaci, kdy je nařízený volný přímý kop, který není proměněný, je to situace, která se nachází na té spodní hranici fotbalovo-společenské škodlivosti,“ řekl Baček, co všechno bude komise při posuzování filmování brát v úvahu.

„Kdyby někdo proměnil penaltu, která má vliv na výsledek utkání, tak to bychom zase viděli na té horní hranici,“ dodává.

Pokutu za Stocha zaplatí Slavia. Nebylo to z mé hlavy, hájí se záložník

Číst článek

Krmenčík má tedy slušnou šanci na mírnější trest, třeba na pokutu namísto zápasové stopky. Jeho pád v polovině zápasu proti Zlínu totiž vedl jen k přímému volnému kopu, ze kterého Plzeň nic nevytěžila.

Útočník je pro Plzeň klíčovým hráčem. V dosavadních devíti ligových zápasech dal už sedm gólů a je nejlepším střelcem soutěže.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme