Kúdelova kauza je u konce. Reprezentační obránce stáhl odvolání ke sportovní arbitráži v Lausanne

Fotbalista Slavie Ondřej Kúdela se rozhodl stáhnout své odvolání ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS) v Lausanne proti desetizápasovému trestu od UEFA za rasistickou urážku protihráče v loňském zápase v Glasgow, kterou popírá. Čtyřiatřicetiletý obránce by rád kauzu uzavřel. O ukončení mezinárodní arbitráže informovala v tiskové zprávě právní kancelář Urban & Hejduk, která hráče zastupuje.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:02 11. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kúdela

Ondřej Kúdela | Zdroj: Reuters

Už před dvěma dny britská média informovala, že Kúdela kvůli obvinění z rasistické urážky vůči hráči Rangers Glenu Kamarovi z odvety osmifinále Evropské ligy loni v březnu nebude ve Skotsku stíhaný. Nyní se český reprezentant rozhodl stáhnout své odvolání proti trestu na sportovním poli. Desetizápasový distanc si již loni odpykal a přišel kvůli tomu mimo jiné o letní mistrovství Evropy.

Verdikt v kauze Kúdela: český fotbalista ani jeho finský soupeř Kamara nebudou ve Skotsku stíháni

Číst článek

„Po dohodě s klientem podáme ještě dnes zpětvzetí odvolání proti disciplinárnímu rozhodnutí UEFA k mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne. Respektujeme přání klienta na ukončení celé záležitosti,“ uvedl advokát René Cienciala z kanceláře Urban & Hejduk.

Kúdela přivítal informaci, že ve Skotsku nebude trestně stíhaný. „Jsem rád, že tato linie příběhu skončila. Celá kauza se táhne strašně dlouho, já se přitom chci soustředit jen na fotbal. Rád bych to už definitivně uzavřel, a proto jsem po dlouhé úvaze a dohodě s klubem řekl svým právníkům, aby zastavili probíhající mezinárodní sportovní arbitráž,“ uvedl Kúdela.

„Děkuju rodině, Slavii a panu (šéfovi Slavie Jaroslavu) Tvrdíkovi, mým právníkům, fanouškům i veřejnosti za obrovskou podporu v této věci, opravdu moc si toho vážím,“ doplnil fotbalista.

Kauza vyhrocené odvety osmifinále Evropské ligy, v níž Slavia venku zvítězila 2:0, se táhla takřka rok. Utkání provázela ostrá hra domácího celku, Rangers dohrávali bez dvou vyloučených a Kemar Roofe navíc bezohledným kopem do hlavy vážně zranil brankáře Pražanů Ondřeje Koláře.

V závěru duelu se Kúdela při jedné ze strkanic přitočil se zakrytými ústy ke Kamarovi, který ho okamžitě obvinil z rasistických urážek. Utkání mělo dohru i po závěrečném hvizdu v útrobách stadionu, kde finský záložník podle slávistů Kúdelu napadl. Kamara si za konflikt odpykal třízápasový trest.

„Uvědomuji si, že byla chyba za Kamarou vůbec chodit a cokoliv mu říkat. V zápase byly emoce a já už to teď bohužel nedokážu vrátit zpátky. Je mi to moc líto,“ prohlásil Kúdela.

Jelikož Kúdela s právníky loni v květnu neuspěl u UEFA s odvoláním proti trestu, který ho následně připravil o Euro, rozhodl se obrátit na CAS do Lausanne. Arbitrážní soud v lednu odložil projednávání kauzy na duben, po stažení odvolání se však už aférou zabývat nebude.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme