Vítězné loučení s nepovedenou kvalifikací. Lvíčata porazila Moldavsko 1:0

Česká fotbalová reprezentace do 21 let zakončila kvalifikační skupinu o mistrovství Evropy vítězstvím nad Moldavskem. Jediný gól vstřelil na stadionu v Chomutově už v páté minutě útočník Sparty Matěj Pulkrab.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Pulkrab

Matěj Pulkrab | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Rozloučení s evropskou kvalifikací rozhodla už v páté minutě zápasu sparťanská spolupráce. Michal Sáček prošel středem hřiště a kolmou přihrávkou mezi obránci vysunul do jasné šance Matěje Pulkraba. Letenský útočník po zemi obstřelil gólmana Cebotariho a poslal mladé reprezentanty do vedení.

Krmečník se prosazuje i v reprezentaci. ‚V Česku se už dlouho neohřeje,‘ tuší Dúbravka

Číst článek

Další české šance měli Tomáš Ladra či Ladislav Takács, ale šance na vyrovnání měli i Moldavané. Stinu i Cojocarua však vychytal Jan Stejskal v české brance.

Lvíčata i po přestávce kontrolovala hru a Moldavany výrazně přestříleli, těsně vedle pálili Wiesner i Filip Hašek. Další gól ale Češi nepřidali a s kvalifikací se rozloučili vítězstvím 1:0.

Už před zápasem s Moldavskem bylo jasné, že se Česká republika na mistrovství Evropy nedostane. Kvalifikační skupinu zakončili svěřenci Vítězslava Lavičky s bilancí pěti výher, jedné remízy a čtyř porážek se ziskem 16 bodů za Chorvatskem a Řeckem. Moldavsko skončilo se sedmi body páté.

Kvalifikační utkání fotbalistů do 21 let ve skupině 1 o postup na mistrovství Evropy v Chomutově:
ČR - Bělorusko 1:0 
Branka: 5. Pulkrab. Rozhodčí: Nyberg - Wärnmark, Beigi (všichni Švéd.).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme