Nejlepší střelec za posledních 53 let. Mbappé byl vyhlášen nejlepším fotbalistou francouzské ligy

Kylian Mbappé byl vyhlášen nejlepším fotbalistou francouzské ligy. Útočník Paris St. Germain, který kolo před koncem soutěže vede tabulku střelců s 32 góly, navíc ovládl i hráčskou anketu o nejlepšího hráče do 21 let.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 19:56 20. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mbappé v sobotním utkání proti Dijonu pomohl již jistým šampionům z Paříže k výhře 4:0 nad Dijonem a stal se prvním francouzským fotbalistou za posledních 53 let, který dokázal v nejvyšší soutěži nastřílet alespoň 32 branek. Naposledy se to v ročníku 1965/1966 povedlo Philippe Gondetovi z Nantes.

Dvacetiletý útočník ke gólům přidal také šest asistencí. Jeho hvězdní spoluhráči z útoku PSG i vinou zranění letos Mbappého statistikám nestačili. Edinson Cavani nasázel 18 branek, Neymar 15.

Aktuálně není jisté, zda bude Mbappé nastupovat v dresu PSG i v příští sezoně. Pařížský klub totiž nemá v rovnováze přestupové příjmy a výdaje, za což mu hrozí trest od UEFA. Proto se nejspíš bude muset s jedním ze svých útočných es rozloučit. Jestli to bude právě mladý Francouz, není jasné.

‚Společný příběh bude pokračovat‘

Možný odchod z pařížského klubu však naznačil po převzetí ocenění i sám Mbappé. „Možná přišel správný čas vzít odpovědnost na sebe,“ řekl francouzský reprezentant. Byl bych rád, kdyby to bylo tady, ale může to být i jinde,“ dodal.

Pařížský klub ale Mbappého odchod vyloučil a ujistil, že hvězdný útočník, který přišel předloni z Monaka, bude i v příští sezoně oblékat dres PSG. „Mezi Paris a Kylianem se za dva roky vytvořily silné vazby a společný příběh bude pokračovat v příští sezoně. Se společným cílem zapsat se do historie evropského fotbalu, v roce 50 let od založení PSG,“ uvedl pařížský klub na twitteru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme