Lacazette přestupuje z Lyonu do Arsenalu. Stal se nejdražší posilou v historii londýnského klubu

Francouzský útočník Alexandre Lacazette přestoupil z Lyonu do Arsenalu a stal se nejdražší posilou v historii londýnského klubu. Podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, podle britských médií jde ale o pětiletou smlouvu a přestupní částka činí 46,5 milionu liber, i s bonusy se může vyšplhat až na 53 milionů.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský útočník Alexandre Lacazette

Francouzský útočník Alexandre Lacazette | Zdroj: Reuters
Při dosavadním rekordním transferu zaplatil Arsenal 42,5 milionu liber za německého reprezentanta Mesuta Özila přicházejícího v roce 2013 z Realu Madrid.
 
Šestadvacetiletý Lacazette v minulém ročníku nastřílel v dresu sedminásobného francouzského mistra 37 gólů ve 45 soutěžních zápasech. Jedenáctinásobný reprezentant v každé ze tří posledních sezon dokázal dát vždy alespoň dvacet branek.
 
„Už několik let ukazuje, že umí dávat góly a je efektivní koncový hráč. Jsme šťastní, že k nám přichází," uvedl trenér Arséne Wenger na webu Arsenalu. Částka je rekordní i pro Lyon. Arsenal, ve kterém působí i brankář Petr Čech, získal v Lacazetteovi druhou letní posilu po obránci Seadu Kolašinacovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme