Testy na koronavirus, odběry krve, přísná opatření. Krejčí se v Boloni připravuje na ligový restart

V Česku, Německu nebo Polsku už se hraje, další fotbalové soutěže se na svůj restart připravují. Včetně těch největších a nejvýznamnějších. Termín návratu k soutěžním zápasům znají v Anglii, Španělsku a také Itálii. Tam to bude 20. června a tohle datum má zakroužkované i český reprezentant Ladislav Krejčí.

Boloňa Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí

Český fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí | Foto: CLODAGH KILCOYNE | Zdroj: Reuters

„Lidé jsou obezřetní. I zahrádky restaurací a kaváren, které bývají v těchto letních měsících plné, jsou tak o padesát procent prázdnější,“ řekl Radiožurnálu přímo z Boloni tamní záložník nebo obránce Ladislav Krejčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na restart italské fotbalové ligy se chystá i český reprezentant Ladislav Krejčí. Více v příspěvku Jana Suchana

Přestože restaurace nemají vyprodáno a to samé bude ještě dlouho platit i pro sportovní stadiony, Italové se podle něj fotbalu nemůžou dočkat. „Myslím, že se těší, i když nás všechny mrzí, že nemohou být na stadionu. Ale samozřejmě to budou sledovat alespoň v televizích.“

Aby fanoušci viděli dobré výkony, trénují teď fotbalisté v Boloni už dva týdny bez jakýchkoli omezení. Hromadně i se souboji, jako v době předkoronavirové. „Jediné, co ještě nefunguje, je regenerace. Máme zakázáno používat bazény, saunu nebo ledové kádě,“ upřesnil Krejčí.

Pavlenka přišel v závěru o čisté konto a Brémy zůstávají po další porážce na sestupové příčce

Číst článek

K tomu českého reprezentanta i jeho spoluhráče každé čtyři dny testují na koronavirus a jednou za dva týdny jim odebírají i krev. Ve vnitřních prostorách stadionu včetně posilovny nebo k fyzioterapeutovi musí chodit v rouškách.

„Celé tréninkové centrum je otevřené jenom pro první tým. Takže jsme rozdělení do skupinek po pěti lidech a využíváme prostory od šatny pro A-tým po šatny pro žáčky,“ dodal.

Už za dva týdny fotbalisté v italské lize vyběhnou do mistrovských utkání a Boloňu čeká 22. června hodně ostrý restart proti mistrovskému Juventusu. Teď už jde jen o to, jestli u toho bude i Ladislav Krejčí, který i vinou zranění nastoupil za Boloňu naposledy loni v prosinci.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme