Po čtyřech letech v Itálii zpět domů. Do Sparty se z Bologni vrací reprezentant Ladislav Krejčí

Sparta hlásí už pátou letní posilu. Po slovenském brankáři Dominiku Holcovi, bulharském křídelníkovi Martinu Minčevovi, stoperovi Ondřeji Čelůstkovi a po prodloužení hostování slovenského obránce Dávida Hancka podepsal na Letné tříletou smlouvu odchovanec týmu Ladislav Krejčí. V Boloni odehrál v průběhu čtyř let 84 zápasů, připsal si tři góly a dvanáct asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí

Český fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí | Foto: CLODAGH KILCOYNE | Zdroj: Reuters

Do Sparty se Krejčí vrací po čtyřech letech v italské Bologni a nosit bude číslo 9. Křídelní hráč, kterého v Itálii v posledních měsících přeučili na levého obránce odcestuje spolu s Letenskými na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu.

Slovenský obránce Hancko zůstává na Spartě, znovu bude z Fiorentiny hostovat. V dohodě je opce

Číst článek

První čtyři starty za A-tým Sparty si připsal v sezoně 2009/2010, mezi opory pak patřil od sezony 2011/2012. V rudém dresu nastoupil celkem do 194 soutěžních zápasů, vyhrál dva tituly, v sezoně 2013/2014 i český pohár a Československý superpohár.

„Láďa je odchovanec, sparťan, má reprezentační zkušenosti, působil roky v zahraničí. Velkou výhodou je, že se v Itálii naučil hrát na všech pozicích na lajně, má zkušenosti s obranou ve čtyřech i ve třech hráčích. Proto i trenér o jeho příchod hodně stál. Stejně jako Ondra Čelůstka je Krejda typ hráče, který má po návratu ze zahraničí velkou touhu a motivaci vyhrávat a bojovat o trofeje, na které v cizině nedosáhl,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Přesně tohle náš tým potřebuje. S trenérem jsme si vytyčili, že chceme mít 90 procent mužstva k dispozici pro soustředění, což se nám podařilo. Téměř kompletní kádr pro sezonu odjel do Rakouska,“ dodal Rosický.

„Moc jsem se sem těšil, jsou to krásné pocity, vracet se na Spartu. Odehrál jsem toho tady dost, těším se, až zase nastoupím v rudém dresu,“ řekl po podpisu smlouvy Krejčí.

✒️ POSILA | Na Letnou se vrací sparťanský odchovanec Ladislav Krejčí! Ten oblékne rudý dres znovu po čtyřletém působení v italské Boloni.

Vítej zpátky ve Spartě, Krejdo! 🔙 #acsparta

➡️ bit.ly/2PjXmFt

12:20 – 04. 08. 2020

26 394

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme