Chelsea má nového trenéra. Londýnský klub povede bývalý reprezentant Lampard

Novým trenérem fotbalistů Chelsea se stal bývalý anglický reprezentant Frank Lampard. Nejlepší střelec v historii londýnského klubu na Stamford Bridge přišel z druholigového Derby County a na lavičce nahradil Maurizia Sarriho, který po minulé sezoně odešel do Juventusu Turín. Lampard podepsal s „Blues“ tříletou smlouvu.

Londýn (Aktualizováno: 10:42 4. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frank Lampard povede londýnskou Chelsea

Frank Lampard povede londýnskou Chelsea | Foto: Tony O'Brien | Zdroj: Reuters

Jednačtyřicetiletý Lampard během let 2001 až 2014 s Chelsea vyhrál 13 trofejí a v 648 zápasech nastřílel rekordních 211 gólů. Někdejší špičkový záložník byl ve své premiérové trenérské sezoně s Derby blízko postupu do Premier League, ale jeho svěřenci v květnovém finále play off podlehli Aston Ville 1:2.

Lampard je dvanáctým koučem Chelsea za posledních šestnáct let pod ruským majitelem Romanem Abramovičem. „Jsem nesmírně hrdý, že se vracím do Chelsea jako hlavní trenér. Každý zná mou lásku k tomuto klubu i společnou historii, ale plně se soustředím na svou práci a přípravu na novou sezonu. Jsem tady, abych tvrdě pracoval a přinesl klubu další úspěchy. Nemůžu se dočkat, až začnu,“ uvedl Lampard pro klubový web.

Odchovanec West Hamu bude spolupracovat s bývalým spoluhráčem a brankářem Petrem Čechem, který se po ukončení kariéry v červnu vrátil do Chelsea jako poradce sportovního a technického úseku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme