Ze zápasu na pohřeb. Fotbalisté Leicesteru odletí do Thajska na poslední rozloučení s majitelem

Fotbalisté Leicesteru odcestují bezprostředně po sobotním ligovém zápase v Cardiffu do Bangkoku na pohřeb majitele klubu Vičaje Srivadtanaprapchy, který zemřel při sobotní havárii vrtulníku u stadionu. Ostatky thajského miliardáře byly převezeny do vlasti.

Tento článek je více než rok starý.

Leicester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamie Vardy and Kasper Schmeichel navštívili pietní místo na stadionu Leicesteru spolu se synem Vičaje Srivadtanaprapchy

Jamie Vardy and Kasper Schmeichel navštívili pietní místo na stadionu Leicesteru spolu se synem Vičaje Srivadtanaprapchy | Foto: Peter Nicholls | Zdroj: Reuters

Leicester v Cardiffu nastoupí, přestože bezprostředně po nehodě klub zvažoval i odložení zápasu. Fotbalisté se ale dohodli, že budou na počest Srivadtanaprapchy hrát. "Chceme tam jít, uctít jeho jméno a předvést výkon, který snad bude stačit na výhru. Mluvili jsme o tom, že chceme hrát. To by si Vičaj přál a my to uděláme," prohlásil kanonýr Jamie Vardy.

Král bezcelních obchodů, jenž plnil fotbalové sny. Kdo byl majitel Leicesteru Vičaj Srivadtanaprapcha?

Číst článek

Cesta do Thajska je pro jednatřicetiletého útočníka samozřejmostí. Smuteční ceremoniál začne v Bangkoku v sobotu a může trvat až týden. „Byl to pro nás nejtěžší týden. Je hrozně důležité, abychom se zúčastnili. Jsme hodně těsně propojená skupina, jedna velká rodina a jedním z hlavních důvodů byl právě Vičaj. Nebyl to jen předseda, byl to doslova člen širší rodiny,“ vysvětlil.

Leicester už kvůli tragickému úmrtí uznávaného a oblíbeného majitele zmeškal úterní zápas Ligového poháru proti Southamptonu, který byl přeložen na konec listopadu. Víkendový program Premier League se odehraje podle plánu, všechny zápasy začnou na Srivadtanaprapchovu památku minutou ticha. Hráči nastoupí s černou páskou.

Vrtulník s majitelem Leicesteru se zřítil v sobotu takřka bezprostředně poté, co po zápase s West Hamem jako obvykle vzlétl z trávníku stadionu. Příčina havárie zatím není známa. Stroj dopadl z výšky několika desítek metrů do míst nedaleko stadionu vedle parkoviště pro veřejnost, načež ho pohltily plameny. Všech pět osob na palubě zemřelo, nikomu dalšímu se nic nestalo.

Vrak dnes z místa tragédie odvezli specialisté z úřadu pro vyšetřování leteckých nehod (AAIB), kteří dosud zajišťovali důkazy na místě. Další vyšetřování v laboratoři by mělo pomoci zjistit příčinu nehody.

Claudio Ranieri, who managed Leicester City in our 2015/16 Premier League title-winning season, has visited King Power Stadium to pay his respects.

13:52 – 01. 11. 2018

3495 32798

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme