Nejsmutnější vítězství. Hráči Leicesteru se nebránili slzám, po zápase odletěli na pohřeb

Fotbalový Leicester odehrál první zápas od smrti majitele klubu Vičaje Srivadtanaprapchy a dalších čtyř lidí na palubě vrtulníku. Lišky sice vyhrály v Cardiffu 1:0, přesto neslavily. Další cesta v náročném týdnu vedla do Thajska na pohřeb.

Tento článek je více než rok starý.

Cardiff Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Byl to těžký zápas. Nejen na hřišti, ale v hlavě. Když jsem šel na rozcvičení, nemohl jsem se soustředit, klepal jsem se. Ty tři body jsou pro něj,“ řekl BBC brankář Leicesteru Kasper Schmeichel.

Král bezcelních obchodů, jenž plnil fotbalové sny. Kdo byl majitel Leicesteru Vičaj Srivadtanaprapcha?

Číst článek

Dánský gólman byl součástí týmu, který předloni fantasticky ovládl Premier League a byl si hodně blízký s majitelem Vičajem Srivadtanaprapchou. Zároveň byl jako jeden z prvních na místě havárie vrtulníku, a tak se při vzpomínkovém ceremoniálu na stadionu v Cardiffu ani nebránil slzám.

Naplánovaný pohárový zápas Leicester odložil, ale do Premier League týden po tragédii už nastoupil. „Lišky“ cestovaly do Cardiffu, aby odehrály první zápas po ztrátě majitele.

Fanoušci v choreografii spojili znak Leicesteru a thajskou vlajku. Hráči šli už na rozcvičení ve vzpomínkových tričkách, další si hráči oblékli po zápase spolu s transparentem.

Další trička měli pod dresy. Když dal v 55. minutě Demarai Gray jediný gól zápasu, sundal si dres, aby ukázal nápis „For Khun Vichai“. Podle pravidel dostal od rozhodčího žlutou kartu, ale ta mu nevadila.

„Jsme profesionálové a je důležité, aby takoví byli i rozhodčí,“ pochopil počínání sudího Lee Proberta manažer Leicesteru Claude Puel.

„Bylo těžké připravit se na takový zápas. Bylo důležité najít vyváženost mezi emocemi a koncentrací. Po výhře jsem hráčům poblahopřál, udělali první krok, teď můžeme pokračovat,“ řekl Francouz.

Po zápase tým Leicesteru odletěl do Thajska, kde se účastní pohřbu. Vičaje Srivadtanaprapchy. Další zápas ho čeká v sobotu proti Burnley.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme