Tragédie v Leicesteru. Pád vrtulníku nepřežilo pět lidí včetně majitele fotbalového klubu

Po zápase Premier League mezi Leicesterem a West Hamem se vedle stadionu zřítil soukromý vrtulník majitele klubu Vičaje Srivadtanaprapchy a skončil v plamenech. Nikdo z 5 lidí na palubě nepřežil.

Leicester (Aktualizováno: 23:20 28. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vičaj Srivadtanaprapch s trofejí pro vítěze Premier League, kterou Leicester získal v roce 2016

Vičaj Srivadtanaprapch s trofejí pro vítěze Premier League, kterou Leicester získal v roce 2016 | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

„S hlubokou lítostí a zlomeným srdcem potvrzujeme, že náš předseda Vičaj Srivadtanaprapcha je mezi těmi, kteří v sobotu večer tragicky přišli o život při havárii vrtulníku u King Power Stadium. Nikdo z pěti lidí na palubě nepřežil,“ potvrdily oficiální stránky Leicesteru.

Helikoptéra havarovala v sobotu večer nedlouho po zápase Leicesteru s West Hamem vedle King Power Stadium, kde předloňští vítězové Premier League hrají svá domácí utkání.

Agentura Reuters zveřejnila, že na palubě bylo pět lidí. Policie večer zveřejnila jejich identitu, jde o dva členy Srivadtanaprapchova personálu, pilota a jednu pasažérku. 

Vrtulník měl vzlétnout ze stadionu asi dvě hodiny po závěrečném hvizdu, přibližně v půl deváté večer anglického času. Očití svědkové popsali, že sotva stroj přeletěl tribuny stadionu, měl problémy s ocasním rotorem a spirálovitě s zřítil na přilehlé parkoviště, kde se proměnil v ohnivou kouli.

A Leicester City spokesman said: “We are assisting Leicestershire Police and the emergency services in dealing with a major incident at King Power Stadium. The Club will issue a more detailed statement once further information has been established.”

23:42 – 27. 10. 2018

9959 30810

Oblast okolo stadionu byla v té době už většinou vylidněná, soupeři Leicesteru z West Hamu už byli zpět na cestě do Londýna.

„Právě jsem vyšel ze stadionu, otočil jsem se a viděl, jak jde vrtulník k zemi, následovala velká rána. Bylo to na druhé straně parkoviště, strašně se třesu,“ popsal situaci Guardianu držitel permanentky na zápasy Leicesteru Tim Ascott.

Na místo se okamžitě sjely záchranné jednotky a nastal zmatek, protože pořadatelé bránili lidem místo nehody fotit. Další diváci řekli reportérům, že viděli v slzách brankáře Leicesteru Kaspera Schmeichela.

60letý thajský miliardář Vičaj Srivadtanaprapcha, otec čtyř dětí, koupil Leicester City před osmi lety. V sezoně 2016/2016ho z pozice majitele dovedl k největšímu úspěchu v historii klubu. „Lišky“ složené většinou z odložených hráčů pod vedením italského trenéra Claudia Ranieriho senzačně ovládly Premier League, před začátkem soutěže se na ně přitom dalo sázet v kurzu 5000 ku jedné.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme