‚Klukům musím poděkovat.‘ Podle Hoftycha ztratil zdecimovaný Liberec šanci na body už před zápasem

Po debaklu 0:5 obvykle fotbalisté odcházejí ze hřiště se sklopenou hlavou a sklesle pak hodnotí mizerný výkon. Liberečtí mluvili v Německu po výprasku od Hoffenheimu v Evropské lize úplně jinak. I proto, že příliš nevěří na zázraky. Vždyť 16 jejich spoluhráčů muselo kvůli koronaviru zůstat doma.

Hoffenheim Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Liberce Pavel Hoftych

Trenér fotbalistů Liberce Pavel Hoftych | Foto: DANIEL ROLAND | Zdroj: Reuters

Jsou týmy, jejichž sestavu stačí jen vyslovit a jde z nich trochu strach. Liberec mezi ně tentokrát rozhodně nepatřil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Liberce Pavel Hoftych navzdory vysoké prohře poděkoval svému týmu za výkon. Více v příspěvku Davida Nyče

Fotbalistům Hoffenheimu by se asi kolena neroztřásla, ani kdyby Severočeši přijeli v plné síle. Ale pozitivní testy na koronavirus, absence opor a nutnost nasadit náctileté mladíky prý znamenaly to, že Slovan prohrával v podstatě už ve chvíli, kdy hlasatel na stadionu vyjmenovával základní jedenáctky. A kdy se jeden z fanoušků na sociálních sítích ironicky ptal, zda jde o sestavu pro přátelský duel s Turnovem.

„O naději na body jsme přišli už před zápasem, tam nebylo co řešit. V tomhle složení proti takhle kvalitnímu mužstvu jsme na víc neměli. To je realita,“ popisoval Radiožurnálu trenér Pavel Hoftych, kterému koronavirus skolil i všechny asistenty a celý realizační tým.

„Věděli jsme, že je to krizový stav. Klukům musím poděkovat,“ dodal.

Kotal šetřil některé opory, Sparta přesto veze ze Skotska tři body. Mladíky chválil i hrdina Juliš

Číst článek

Není úplně běžné, aby trenér děkoval svým svěřencům po prohře 0:5. Stejně tak se příliš často nestává, aby gólman, který pětkrát inkasuje, hodnotil utkání i částečně pozitivně.

„Premiéra byla krásná, pro mě neuvěřitelná. I když jsme prohráli 0:5, tak na to určitě budu vzpomínat do konce života,“ řekl devatenáctiletý Lukáš Hasalík, ale rozhodně mu to nelze mít za zlé.

Fotbalisté obvykle zažijí jaksi citlivější premiéru v A-týmu, třeba jen na pár minut v domácí soutěži. To liberečtí Hasalík, Kosek a Purzitidis si ji užili na evropské scéně a na hřišti týmu, který tu před měsícem rozdrtil i slavný Bayern Mnichov.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme