Hostující fanoušci se vrací na fotbalové stadiony. Kluby uvolní soupeři pět procent kapacity

Fotbalová liga se zase o malý kousek vrátí blíž k normálu. K domácím fanouškům přibudou od tohoto kola na zápasech oficiálně i hostující příznivci. Kluby je po rozhodnutí Ligové fotbalové asociace musí pustit na tribuny - zaplnit můžou nejméně pět procent povolené kapacity stadionů, která je kvůli koronavirovým opatřením snížená zhruba na polovinu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osamělý fanoušek na stadionu Bramall Lane, kde své domácí zápasy hraje tým Sheffield United

Osamělý fanoušek na tribuně | Zdroj: Reuters

„Doteď to bylo na vzájemné dohodě klubů, chtěli jsme to jasně ustanovit, aby z toho plynula povinnost. Myslím si, že je to ku prospěchu fotbalu a fanoušků. Na stadionu mají hostující fanoušci své místo,“ vysvětlil Radiožurnálu šéf Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na tribuny fotbalových stadionů se vrací i hostující fanoušci. Více v příspěvku Mirka Vasiće

Třeba v Jablonci ani nečekali na rozhodnutí Ligové fotbalové asociace a před sobotním utkáním s Baníkem Ostrava už dopředu avizovali, že pustí i příznivce hostů do jejich sektoru. Prodej vstupenek řešili s ostravským klubem.

Některé kluby s velkou fanouškovskou základnou, právě jako jsou Baník, Sparta nebo Slavia, tak můžou mít zajímavou podporu z tribun i na venkovních zápasech.

Největší fotbalové stadiony mají v Česku na Slavii a na Spartě, kde je v obou případech velký zájem o zápasy od domácích příznivců. A musí se z nich vybírat, kdo může a kdo ne. Teď se počet míst o trochu zmenší a na tribunách budou i hostující fanoušci.

Slovenský šampion stále cítí křivdu. Podle Slovanu Faeřané pochybili, člen týmu nemá v těle protilátky

Číst článek

„Otevření sektorů pro hostující fanoušky je logický a správný krok, který nám ale bohužel ve svém důsledku ubere zhruba tisíc míst z aktuální platné kapacity,“ řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

„Podle toho, jakým způsobem to propočítávali kolegové z oddělení ticketingu s respektováním pravidla o pěti procentech z celkové kapacity pro fanoušky hostí, se dostáváme k závěru, že u nás na Letné budeme moct věnovat našim soupeřům zhruba nižší stovky míst,“ dodal Kasík.

Právě týmy Sparty nebo Slavie hrají v tomto kole venku, a jsou tak rády, že budou mít na tribunách svoje fanoušky. Stejně jako další kluby fotbalové ligy.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme