Barcelona porazila díky Messiho hattricku Eindhoven, Liverpool zvítězil nad Paris St. Germain

Barcelona vyhrála na domácím hřišti nad PSV Eindhoven 4:0 díky hattricku svého kapitána Lionela Messiho a jedné trefě Dembèlého. Inter Milán zvládl otočit duel s Tottenhamem a zvítězil 2:1. Paris St. Germain prohrál s Liverpoolem 2:3 a Crvena zvezda Bělehrad remizovala s Neapolí 0:0.

Barcelona, Milán (Aktualizováno: 23:24 18. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi v utkání proti PSV Eindhoven

Lionel Messi v utkání proti PSV Eindhoven | Zdroj: Reuters

Rekordním osmým hattrickem v soutěži se uvedl do nového ročníku Lionel Messi, který se mezi střelce zapsal už ve 14. sezoně Champions League v řadě, čímž vyrovnal Raúlův rekord.

Argentinská superstar se prosadila poprvé po půlhodině hry z přímého kopu. Messi přesně trefil přes zeď šibenici a dal už osmý letošní gól z přímého kopu, což se mu v jednom roce povedlo poprvé.

Eindhoven nebyl odevzdaným soupeře a hrozil hlavně z rychlých brejků, které táhl Lozano, mexický objev letošního mistrovství světa. Jenže žádný nedotáhl. Čtvrt hodiny před koncem pak přišlo rozuzlení. Dembélé se hezky uvolnil a střelou zpoza vápna zvýšil vedení Barcelony.

V závěru opět zaúřadoval Messi. Nejprve se trefil po Rakitićově lobu za obranu a následně zúročil Suárezův pas. V Lize mistrů dal už 103 gólů, o jeden více než celý Eindhoven.

V dresu PSV chyběl český záložník Michal Sadílek, který odpoledne nastoupil s kapitánskou páskou v Youth League při prohře 1:2 s juniorkou Barcelony.

Ve druhém utkání skupiny B otočil Inter Milán zápas s Tottenhamem. Londýňané vedli gólem Eriksona, ale pět minut před koncem srovnal parádním volejem kapitán Icardi a v nastavení rozhodl hlavou po rohovém kopu Vecino. Inter oslavil vítězstvím první zápas v soutěži po šesti a půl letech.

Výhru pro loňského finalistu

Finalista minulého ročníku Liverpool ztratil dvoubrankový náskok, nakonec ale nad Paris St. Germain vyhrál 3:2 gólem Firmina v nastavení.

Anglický celek zejména v první půli dominoval a šel do vedení po hlavičce Sturridge a penaltě Milnera po faulu na Wijnalduma. Jenže Meunier ještě do poločasu snížil a sedm minut před koncem hosté využili Salahovy chybné rozehrávky a Mbappé srovnal.

Mbappé však sám v nastavení ztrátou míče při kličce založil útok domácích a Firmino, které o víkendu jen se štěstím unikl vážnému zranění oka, střelou po zemi na vzdálenější tyč zápas rozhodl.

Pro Firmina to byl jedenáctý zásah v dosavadních 14 zápasech v Lize mistrů. Lepší v historii soutěže je jen Ital Simone Inzaghi, který za prvních 14 utkání dal 12 branek.

Iker Casillas nastoupil v brance Porta už do své 20. sezony v Lize mistrů, což se mu povedlo jako prvnímu hráči v historii. Portu pomohl k remíze 1:1 na hřišti Schalke.

Crvena zvezda Bělehrad při premiéře v novodobé historii Ligy mistrů uhrála bezbrankovou remízu s Neapolí a protáhla sérii bez porážky na 31 soutěžních zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme