Návrat do Mnichova Lewandowskému nevyšel. Bayern porazil Barcelonu 2:0 a vede ‚plzeňskou‘ skupinu

Bayern Mnichov porazil 2:0 Barcelonu a zůstává stoprocentní. Katalánci mají ve skupině C tři body stejně jako Inter Milán po výhře 2:0 v Plzni. Reprezentační útočníci Patrik Schick s Adamem Hložkem v Lize mistrů pomohli Leverkusenu k vítězství 2:0 nad Atléticem Madrid. Bayer si ve druhém kole skupinové fáze připsal první body. Liverpool v závěru vybojoval výhru 2:1 nad Ajaxem.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lewandowski se do Allianz Areny vrátil v dresu Barcelony

Robert Lewandowski se do Allianz Areny vrátil v dresu Barcelony | Foto: Lukas Barth | Zdroj: Reuters

Šlágr mezi Bayernem a Barcelonou nabídl velký návrat útočníka Roberta Lewandowského, jenž před sezonou opustil bavorský celek po osmi letech. Hvězdný kanonýr měl v první půli dvě velké šance a Barcelona byla lepším týmem, po pauze se ale role otočily.

Viktoria Plzeň – Inter Milán 0:2. Góly Džeka a Dumfriese pokořily Viktorii, domácí dohrávali v deseti

Číst článek

Bayern rozhodl dvěma "slepenými" góly v 50. a 54. minutě. Nejprve se trefil po rohu Hernández a druhý zásah přidal po individuální akci Sané. Po hodině hry trefil Pedri tyč, Katalánci už ale utkání nezdramatizovali. Bayern porazil Barcelonu popáté za sebou.

Schick s Hložkem nastoupili společně v základní sestavě podruhé za sebou a krátce po přestávce mohli oba otevřít skóre. Nejprve Schick trefil břevno a Hložek z následné dorážky poslal míč hlavičkou do tyče.

Leverkusen se přesto nakonec na čtvrtý pokus dočkal premiérové domácí výhry v sezoně. V 84. minutě rozhodl Andrich a vzápětí přidal pojistku Diaby. Hložek vystřídal v 69. minutě, Schick minutu před koncem základní hrací doby.

Stoprocentním lídrem skupiny B jsou Bruggy, které uspěly překvapivě vysoko 4:0 v Portu. Skóre uzavřel norský útočník Antonio Nusa, jenž se ve věku 17 let a 189 dní stal nejmladším střelcem při debutu v Lize mistrů.

Liverpool poslal do vedení Salah, ve 24. minutě ale srovnal nekompromisní ránou pod břevno Kudus. „Reds“ prohráli před týdnem 1:4 v Neapoli a dlouho to vypadalo, že neuspějí ani v druhém duelu skupiny, v 89. minutě ale vysvobodil favorita hlavou Matip. Kouč Jürgen Klopp vyhrál i páté utkání proti Ajaxu v milionářské soutěži.

Sporting Lisabon zvládl i druhé utkání, o výhře 2:0 nad Tottenhamem rozhodl dvěma góly v závěru. V 90. minutě se trefili střídající Paulinho a v nastavení Arthur Gomes.

Portugalský celek navázal na úvodní triumf na hřišti Frankfurtu, navíc stále neinkasoval. Tottenham naopak po domácí výhře nad Marseille poprvé ztratil. V druhém utkání skupiny D prohrála Marseille 0:1 s Frankfurtem.

Výsledky 2. kola Ligy mistrů

Skupina A:

Liverpool - Ajax Amsterodam 2:1 (1:1). Branky: 17. Salah, 89. Matip - 27. Kudus. Rozhodčí: Dias (Portug.).

Skupina B:

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 2:0 (0:0). Branky: 84. Andrich, 87. Diaby. Rozhodčí: Oliver (Angl.).

FC Porto - FC Bruggy 0:4 (0:1). Branky: 15. Jutglá z pen, 47. Sowah, 52. Skov Olsen, 89. Nusa. Rozhodčí: Sidiropulos (Řec.).
 
Skupina C:

Bayern Mnichov - FC Barcelona 2:0 (0:0) Branky: 50. Hernández, 54. Sané. Rozhodčí: Makkelie (Niz.).

Viktoria Plzeň - Inter Milán 0:2 (0:1). Branky: 20. Džeko, 70. Dumfries. Rozhodčí: Schärer

Skupina D:

Sporting Lisabon - Tottenham 2:0 (0:0). Branky: 90. Paulinho, 90.+3 Arthur Gomes. Rozhodčí: Jovanovič (Srb.).

Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt 0:1 (0:1). Branka: 43. Lindström. Rozhodčí: Sánchez (Šp.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme