Vrba se vrací do Ruska. ‚Jméno si tu nezkazil,‘ hodnotí místní novinář

Fotbalisty Plzně čeká předposlední zápas ve skupině Ligy mistrů. Na vypůjčeném stadionu CSKA Moskva v Lužnikách se pokusí vybojovat výsledek, který by jim ještě dával šanci pokračovat v evropských pohárech i na jaře. Snažit se o to budou hráči na trávníku, a také kouč Pavel Vrba, který má s trenérskou prací v Rusku osobní zkušenosti.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Plzně Pavel Vrba

Kouč Plzně Pavel Vrba | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Neslavné angažmá Pavla Vrby v Anži Machačkala trvalo půl roku. I kvůli tomu si ani český trenér v Rusku nestihl udělat výraznější jméno.

Nejlepší stadion v Rusku. CSKA přivítá Plzeň ve vypůjčeném fotbalovém chrámu v Lužnikách

Číst článek

„Pracoval poctivě a měl i výsledky, porazili v poháru Zenit. Ale když trenér jde do mužstva, jako je Machačkala, nemůže očekávat, že bude mít čas dělat vše podle svého. Práce se hodně lišila podle toho, co dělal v předtím. Z Machačkaly to byla spíš finanční nabídka než sportovní,“ říká Radiožurnálu publicista a tlumočník Ivan Židkov.

Pavel Vrba neměl to štěstí jako třeba Vlastimil Petržela, který dostal před lety šanci na tradiční ruské adrese v Zenitu Petrohrad. A jak těžké trenérské sousto si po odchodu z reprezentace po předloňském EURU ukrojil, ukazuje postupný pád klubu z Dagestánu, nyní předposledního celku ruské ligy.

„Jméno si nezkazil a myslím, že kdyby ho pozval ještě nějaký ruský klub, mohl by tam pracovat úplně v klidu,“ myslí si Židkov.

Vrba se může připomenout večer při utkání Plzně v Lužnikách. I když toto utkání nemusí být pro ruské fanoušky, kteří měli ve své zemi světový šampionát, a kteří nedáno viděli výhru CSKA nad Realem, tak atraktivní.

„Viktorie už tak velké jméno nemá, mistrovství světa nám trošku zvedlo nos,“ přiznává fotbalový publicista Židkov.

Jednoho z místních reportérů zajímalo, jak atraktivní je to naopak duel pro Plzeň. Takže se zeptal kouče Vrby, jaký titulek by zápasu dal, kdyby byl šéfredaktorem českých novin? „Nikdy v životě bych nechtěl být šéfem českých novin,“ odpověděl trenér známý svým nepříliš vřelým vztahem k novinářům.

Zápas CSKA Moskva – Viktoria Plzeň začíná v 18:55. Radiožurnál ho odvysílá v přímém přenosu, server iROZHLAS.cz nabídne textový online.

Where will you watch tonight's match? 🤔

#CSKAFCVP #fcvp #UCL

09:30 – 27. 11. 2018

3 10

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme