Bayern uštědřil Barceloně osmigólový debakl a po rekordní kanonádě je v semifinále Ligy mistrů

Asi nejočekávanější čtvrtfinále letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů bylo nakonec jednoznačnou záležitostí. Bayern Mnichov připravil Barceloně jednu z nejtěžších porážek v klubové historii a po vítězství 8:2 postoupil do semifinále soutěže. Dvěma góly se na tom podíleli Thomas Müller a Philippe Coutinho, celkem se trefilo šest různých střelců.

Lisabon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů mezi Barcelonou a Bayernem Mnichov

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů mezi Barcelonou a Bayernem Mnichov | Foto: POOL | Zdroj: Reuters

Bayern se ujal vedení ve třetí minutě po spolupráci skórujícího Müllera s Robertem Lewandowskim. O chvíli později Barcelona srovnala díky kurióznímu vlastnímu gólu Davida Alaby, na víc už se ale Katalánci před pauzou nezmohli.

Atalanta byla kousek od senzace, PSG ale předvedlo velký obrat a zahraje si semifinále

Číst článek

Bavorský velkoklub valil po zbytek první půle na Ter Stegenovu bránu jeden útok za druhým a nastřílel německému gólmanovi další tři góly v rozmezí devíti minut. Barcelona tak inkasovala čtyři branky v úvodní pětačtyřicetiminutovce utkání milionářské soutěže vůbec poprvé v historii.

Vedení zajistil svému týmu křižnou střelou v 22. minutě Ivan Perišič, následovalo Gnabryho přesné zakončení po pohledné kombinaci a gólovou smršť završil znovu Müller. Německý reprezentant je s 23 trefami na třetím místě co do počtu gólů ve vyřazovací fázi Ligy mistrů za Cristianem Ronaldem (67) a svým pátečním soupeřem Lionelem Messim (47).

V 57. minutě ještě snížil po individuální akci Luis Suárez, od té doby už ale dával góly pouze německý mistr. Postupně se trefili Kimmich, Lewandowski a dvakrát Coutinho, který v bavorském klubu hostuje právě z Barcelony. Všechny čtyři branky padly po akci z levé strany hřiště a Bayern se stal prvním týmem, který vstřelil v zápase vyřazovací fáze Ligy mistrů osm gólů v jednom zápase.

Barcelona inkasovala osmkrát poprvé od roku 1946. Svěřenci trenéra Quiqueho Setiéna zůstanou v letošní sezoně bez zisku jediné trofeje.

Bayern se v semifinále utká s lepším z dvojice Manchester City – Lyon, které čeká čtvrtfinálový duel v sobotu. Play-off Ligy mistrů se po koronavirové pauze hraje na jeden zápas a na neutrální půdě v Lisabonu.

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů v Lisabonu:

FC Barcelona - Bayern Mnichov 2:8 (1:4)
Branky: 7. vlastní Alaba, 57. Suárez - 4. a 31. Müller, 85. a 89. Coutinho, 21. Perišič, 27. Gnabry, 63. Kimmich, 82. Lewandowski. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Suárez, Alba, Vidal - Boateng, Davies, Kimmich. Bez diváků.

Sestavy:
Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Sergi Roberto (46. Griezmann), Busquets (70. Fati), De Jong - Messi, Vidal, Suárez. Trenér: Setién.

Bayern: Neuer - Kimmich, Boateng (76. Süle), Alaba, Davies (84. Hernández) - Gnabry (75. Coutinho), Goretzka (84. Tolisso), Alcántara, Perišič (67. Coman) - Müller, Lewandowski. Trenér: Flick.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme