Fotbalisté Slavie remizovali na San Siru s Interem Milán 1:1. Domácí srovnali až v nastaveném čase

Fotbalisté Slavie se v úvodním duelu základní skupiny Ligy mistrů proti Interu Milán ocitli blízko senzaci, nakonec však na San Siru remizovali 1:1. Červenobílí, kteří v soutěži startují po 12 letech, vedli od 63. minuty zásluhou Petera Olayinky. Ve druhé minutě nastavení ale srovnal Nicolo Barella, jenž rozhodl o dělbě bodů.

Milán (Aktualizováno: 21:11 17. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávistický obránce Vladimír Coufal v souboji s obráncem Interu Milán Milanem Škriniarem.

Slávistický obránce Vladimír Coufal v souboji s obráncem Interu Milán Milanem Škriniarem. | Foto: Alessandro Garofalo | Zdroj: Reuters

Pražané si druhou účast v Lize mistrů vysloužili postupem přes rumunskou Kluž v závěrečném play-off. Dalšími soupeři úřadujících českých mistrů ve skupině F jsou Barcelona a Borussia Dortmund. V příštím utkání Slavia doma 2. října vyzve německého vicemistra.

ONLINE: Inter Milán - Slavia

Číst článek

Trenér Slavie Trpišovský zařadil do základní sestavy záložníka Hušbauera, který v předchozích sedmi duelech evropských pohárů od začátku nehrál. Na druhé straně nechyběl útočník Lukaku, nad jehož startem kvůli zranění visel otazník.

Jako první zahrozila v sedmé minutě díky Stanciuovi Slavia. Rumunský záložník zamířil z přímého kopu k tyči a gólman Handanovič balon, který před ním skočil, odvrátil na roh. Inter dal o sobě vědět o pět minut později, ale osamocený De Vrij hlavičkoval ve vápně nad.

V 16. minutě se po Stanciově ztrátě řítil vpřed Martínez, který přízemní ranou z hranice vápna těsně minul branku. Další příležitost si „Nerazzurri“ vypracovali po Sensiho přímém kopu, centr našel D'Ambrosiovu hlavu a brankář Kolář vyrazil míč do bezpečí.

KONEC | Sešívaní se musí po heroickém výkonu spokojit pouze s bodem. Na gól Petera Olayinky dokázal v samotném závěru odpovědět Barella! 🤝

⚫️🔵1:1🔴⚪️ #intsla

20:51 – 17. 09. 2019

35 295

Inter vstoupil do druhého poločasu aktivně a hned v jeho úvodní minutě se musel činit Kolář, který nejprve vyrazil nikým netečovaný Sensiho centr a následnou Martínezovu dorážku. Poté vypálil dvakrát po sobě před šestnáctkou Stanciu, v prvním případě ale zamířil jen do Handanovičovy náruče a ve druhém přestřelil branku.

Zápasy Slavie v LM 2019

17. září: 18:55
Inter Milán - Slavia Praha 1:1
2. října: 18:55
Slavia Praha - Dortmund
23. října: 21:00
Slavia Praha - Barcelona
5. listopadu: 18:55
Barcelona - Slavia Praha
27. listopadu: 21:00
Slavia Praha - Inter Milán
10. prosince: 21:00
Dortmund - Slavia Praha

Ve 54. minutě fauloval domácí záložník Asamoah zezadu Traorého, za což dostal od rozhodčího Buqueta žlutou kartu. Francouzský arbitr si šel situaci prohlédnout na videu kvůli možnému udělení červené karty, nakonec však zůstal u původního verdiktu. Pro Traorého ale zápas skončil a na jeho místo nastoupil Zelený.

V 63. minutě se slávisté dočkali gólu. Olayinka přihrál Zelenému, jehož střelu z voleje vyrazil Handanovič před sebe a Olayinka z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Regulérnost branky potvrdil videorozhodčí, střelec v ofsajdu nebyl.

Inter inkasovaný gól evidentně rozhodil a Slavia měla několik příležitostí k navýšení skóre. Hned po rozehrání se červenobílí dostali do přečíslení, které Olayinka prováhal. Vzápětí vypálil dalekonosnou střelu z přímého kopu Stanciu, jenž těsně minul branku. V 77. minutě si do šestnáctky naběhl obránce Bořil, jenže jeho zakončení zblokoval slovenský bek domácích Škriniar.

„Nerazzurri“ však z minima vytěžili maximum. Ve druhé minutě nastavení napálil Martínez z přímého kopu břevno a odražený míč doputoval k Barellovi, jenž vyrovnal. Za remízu slávisté od UEFA obdrží 23 milionů korun.

Utkání 1. kola základní skupiny F fotbalové Ligy mistrů:
Inter Milán - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 90.+2 - Barella - 63. Olayinka. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Letexier (video, všichni Fr.). ŽK: Asamoah, Martínez, Politano - Hovorka, Souček. Diváci: 50 128.
Sestavy:
Inter: Handanovič - D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar - Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozovič (71. Barella), Gagliardini, Asamoah - Martínez (71. Politano), Lukaku. Trenér: Conte.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Hušbauer - Masopust (79. Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu - Olayinka. Trenér: Trpišovský.

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme