Inter Milán - Viktoria Plzeň 4:0. Západočeši na San Siru neuspěli, vysokou výhru Interu režíroval Džeko

Fotbalisté Viktorie Plzeň ve svém pátém vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů prohráli na hřišti Interu Milán vysoko 0:4 a ve skupině C zůstávají bez bodu. Domácí si naopak díky zásahům Henricha Mchitarjana, Edina Džeka a Romelua Lukakua zajistili postup do vyřazovací fáze na úkor Barcelony.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Milán (Aktualizováno: 20:36 26. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mohamed Tijani v souboji s Lautarem Martínezem

Mohamed Tijani v souboji s Lautarem Martínezem | Foto: Daniele Mascolo | Zdroj: Reuters

„Pojďme Plzeň, fandíme vám!“ a stovky dalších povzbudivých zpráv ze strany barcelonských fanoušků se objevily pod twitterovým příspěvkem s oficiální sestavou Západočechů, který nezvykle zaznamenal několik tisíc „lajků“. Neprohra Plzně na San Siru by totiž dala španělskému týmu naději na postup do vyřazovací fáze.

Kdyby ale barcelonští fanoušci tým Viktorie dobře znali, možná by nad jedenáctkou zvolenou Michalem Bílkem znervózněli. Pouze na lavičce se objevily opory Václav Jemelka a Tomáš Chorý a jelikož z týmu vypadl zraněný Jan Kliment, šanci na hrotu útoku dostal Fortune Bassey.

Jakoby domácí před vyprodanými tribunami cítili, že jsou to právě jen oni, kdo může něco ztratit, v první čtvrtině utkání si nedokázali vypracovat pořádnou šanci a Plzni nabízeli míč častěji než v prvním vzájemném utkání. 

Ve 25. minutě už začalo být ve vápně Viktorie pořádně horko. Federico Dimarco nejdříve napálil míč zblízka jen do Jindřicha Staňka a český reprezentační gólman se následně i vytáhl proti následné hlavičce Mchitarjana.

Tlak Interu a narůstající počet šancí ale už Plzeň neustála. Stoper Alessandro Bastoni se vydal na výlet po levé lajně, jeho centrovaný balon si našel Henrich Mchitarjan a hlavou rozradostnil San Siro - 1:0.

Ale to nebylo ze strany domácích vše. Milimetrově přesný balon za obranu totiž dostal ve 42. minutě Dimarco a předložil jej pak před prázdnou bránu Edinu Džekovi, který potvrdil roli kanonýra. 

Džeko si připisuje svůj jedenáctý kariérní gól proti Viktorii Plzneň | Zdroj: Reuters

V druhé půli pokračoval Inter ve vysokém tempu a terorizoval především levou stranu plzeňské obrany. V 54. minutě zachránila Staňka tyč, poté co Mchitarjan zkoušel z dálky vstřelit svůj druhý gól.

Messiho exhibici v Lize mistrů odneslo Maccabi a PSG postupuje. Dál jde i Dortmund a Chelsea

Číst článek

Bosňan Džeko ale nehodlal zahodit další šanci navýšit svou bohatou sbírku gólů proti Plzně. Po perfektní souhře se svým kolegou Martínezem přesně zakončil z vápna tentokrát levačkou a už definitivně rozdupal plzeňské naděje na bodový zisk a barcelonské naděje na postup.

Poprvé od srpna, kdy se zranil, se na posledních deset minut zjevil na hřišti útočník Romelu Lukaku a brzy fanoušky ujistil, že chystá navázat na svou předloňskou fazónu. Svým typicky dravým stylem se dostal v šestnáctce k míči a vstřelil čtvrtý gól. O tom, že Plzeň neschytala „bůra“ rozhodl před koncem opět skvělý Staněk.

Viktoria za celý zápas bránu soupeře neohrozila a nakonec nebodovala ani ve třetím venkovním zápase skupiny C, ze které už s jistotou postupuje Bayern Mnichov a právě Inter Milán. Poslední zápas odehrají svěřenci trenéra Bílka doma proti Barceloně.

Inter Milán - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)

Branky: 42. a 66. Džeko, 35. Mchitarjan, 87. Lukaku. Rozhodčí: Ekberg - Culum, Nyberg (všichni Švéd.) - Dankert (video, Něm.). ŽK: Mosquera, Pernica (oba Plzeň).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme