Výzva pro Ronalda a spol. Juventus si v Lize mistrů troufá na obrat

Třikrát za sebou nechyběl fotbalista Cristiano Ronaldo ve finále Ligy mistrů a vždycky zvedl v dresu Realu Madrid nad hlavu trofej pro vítěze. Pokud bude chtít portugalský kanonýr přidat i čtvrtý triumf v nejprestižnější klubové soutěži světa v řadě, bude muset s turínským Juventusem předvést ve večerní odvetě osmifinále další ze svých velkých výkonů.

Turín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

Motivační video umístěné na webových stránkách Juventusu s názvem „Připraveni na obrat“ namlouvali sami hráči turínského velkoklubu. Největší hvězda – Cristiano Ronaldo – nemohla chybět.

Schick skóroval a rozhodl o první výhře AS Řím pod trenérem Ranierim

Číst článek

„Tým si věří, jsme přesvědčeni, že to zvládneme, ale bude potřeba, abychom všichni táhli za jeden provaz. Jak my na hřišti, tak diváci v hledišti, připravte se na obrat,“ vyzýval příznivce turínské „staré dámy" Cristiano Ronaldo v klubové televizi.

Dodal, že zázraky se dějí, a obzvlášť večer, kdy se hraje Liga mistrů. Právě kvůli takovým výzvám na Apeninský poloostrov přicházel.

„Je to jeden z nejlepších hráčů všech dob. Myslím, že by se mu to s Juventusem mohlo povést, ale stojí proti nim hodně houževnatý soupeř. Atlético má k tomu ještě extra motivaci, protože letošní finále se bude hrát na jeho stadionu v Madridu, takže to bude hodně zajímavé," myslí si bývalý portugalský reprezentant Luis Figo.

Úřadující vítězové Evropské ligy z Altétika Madrid v předchozích třech pohárových soubojích s Juventusem neprohráli a ani neinkasovali. Navíc vyhráli posledních pět soutěžních duelů bez obdržené branky, v Lize mistrů výběr Diega Simeoneho neinkasoval už 361 minut.

Sám Cristiano Ronaldo nastoupil proti Atléticu během kariéry 32krát a dokázal mu nastřílet 22 branek. Od 21 hodin se ukáže, jestli přidá další a pomůže svému Juventusu k postupu do čtvrtfinále.

We're back!
@JuventusFC 🆚 @Atlético de Madrid (agg: 0-2)
@Manchester City 🆚 @FC Schalke 04 (agg: 3-2)

Which two teams tonight will secure their place in Friday's #UCLdraw?

#UCL | @gazpromfootball

11:10 – 12. 03. 2019

477 3255

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme