Velkolepý obrat v Liverpoolu. Reds porazili Barcelonu 4:0 a jsou ve finále Ligy mistrů

Fotbalisté Liverpoolu si po roce opět zahrají ve finále Ligy mistrů. Anglický celek sice první semifinále v Barceloně prohrál 0:3, ale v dnešní domácí odvetě dokázal ztrátu smazat vítězstvím 4:0. Jeho soupeřem ve finále bude lepší z dvojice Tottenham - Ajax.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liverpool je znovu po roce ve finále Ligy mistrů

Liverpool je znovu po roce ve finále Ligy mistrů | Foto: Phil Noble

Dvěma góly se na obratu podíleli Divock Origi a Georginio Wijnaldum, který přišel na hřiště po přestávce a během dvou minut se dvakrát střelecky prosadil. Origi dal rozhodující čtvrtou branku v 79. minutě po pohotovém rohu Trenta Alexandera-Arnolda, který si všiml, že fotbalisté Barcelony naprosto přestali hrát.

Na Anfield slavit nebudu, slíbil Suárez. Barceloně k finále stačí nedostat v Liverpoolu čtyři góly

Číst článek

Liverpool se přitom musel v odvetě obejít bez dvou nejlepších střelců Muhammada Salaha a Roberta Firmina. Přesto domácí do zápasu vstoupili skvěle a už v sedmé minutě otevřeli skóre. Se střelou Hendersona si brankář Marc-André Ter Stegen poradil, ale na dorážku Origiho už nestačil.

Barcelona postupně přebrala otěže zápasu a vyrovnat mohla ve 14. minutě, ale Lionela Messiho po zpětné přihrávce Jordiho Alby vychytal Alisson Becker. Chvíli nato Messiho v dobré pozici na poslední chvíli obral o míč Joel Matip a neuspěl ani Coutinho z protiútoku nebo v závěru Alba, který se dostal za obranu a šel sám na Beckera.

Do druhé půle místo zraněného Andrewa Robertsona nastoupil Georginio Wijnaldum a během deseti minut na hřišti vymazal náskok Barcelony z prvního zápasu. V 54. minutě prostřelil Ter Stegena a za dvě minuty přidal hlavou druhou branku. Stal se prvním náhradníkem, který v Lize mistrů dokázal dát dva góly od liverpoolského Ryana Babela v roce 2007.

„Neuvěřitelné. Lidé nám po zápase ve Španělsku nevěřili, my ale byli přesvědčení, že můžeme vyhrát 4:0. A opět se ukázalo, že ve fotbale je možné všechno,“ řekl Wijnaldum. „Štvalo mě, že jsem byl jen na lavičce. Snažil jsem se pomoci týmu a jsem rád, že se to povedlo dvěma góly,“ dodal.

Velký večer na Anfield vyvrcholil v 79. minutě. Alexander-Arnold bleskově rozehrál rohový kop ve chvíli, kdy hosté úplně přestali hrát. Origi se tak ve vápně dostal zadarmo k míči a zblízka prostřelil Ter Stegena. „Byl to instinkt, prostě jsem viděl příležitost. Na takové okamžiky se bude dlouho vzpomínat,“ řekl Alexander-Arnold.

Hráči Barcelony už se na nic nezmohli a stejně jako v minulé sezoně vypadli po ztrátě tříbrankového vedení.

Před rokem ve čtvrtfinále Barcelona doma nad AS Řím vyhrála 4:1, ale v Itálii podlehla 0:3 a byla vyřazena. Liverpool, který loni ve finále prohrál s Realem Madrid, bude usilovat o první triumf v Lize mistrů od roku 2005 a celkově šestý. Soupeře se dozví ve středu, po úvodním utkání má k postupu blíž Ajax, který první zápas v Londýně nad Tottenhamem vyhrál 1:0.

"Here is one thing everyone inside Anfield knows, including our opponents. This Liverpool never stops. This Liverpool never quits. This Liverpool gives everything at all times." ❤️

23:12 – 07. 05. 2019

10411 43957

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

Liverpool - FC Barcelona 4:0 (1:0)

Branky: 7. a 79. Origi, 54. a 56. Wijnaldum. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Zwayer (video, Něm.). ŽK: Fabinho, Matip - Busquets, Rakitič, Semedo. Diváci: 55.212. První zápas 0:3, postoupil Liverpool.

Sestavy:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (46. Wijnaldum) - Henderson, Fabinho, Milner - Shaqiri (90. Sturridge), Mané, Origi (85. Gomez). Trenér: Klopp.

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Vidal (74. Arthur), Busquets, Rakitič (80. Malcom) - Messi, Suárez, Coutinho (60. Semedo). Trenér: Valverde.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme