Na Anfield slavit nebudu, slíbil Suárez. Barceloně k finále stačí nedostat v Liverpoolu čtyři góly

Fotbalisté Barcelony mají nadosah finále Ligy mistrů, stačí jim na hřišti oslabeného Liverpoolu udržet pohodlný náskok 3:0 z prvního zápasu. Útočník Katalánců Luis Suárez se před zápasem omluvil liverpoolským fanouškům.

Tento článek je více než rok starý.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podobně nadšeným výrazům se Luis Suárez chce na svém bývalém stadionu vyvarovat

Podobně nadšeným výrazům se Luis Suárez chce na svém bývalém stadionu vyvarovat | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Když Luis Suárez před týdnem otevřel skóre prvního semifinále mezi Barcelonou a Liverpoolem, na Camp Nou bouřlivě oslavoval. To se nelíbilo fanouškům Liverpoolu. Nejen, že museli strávit inkasovaný gól, ale Argentinec byl v minulosti 3,5 sezony jejich oblíbencem.

Ani Liverpool Messiho neuhlídal. Reds dostali v Barceloně tři góly

Číst článek

„Lidé, kteří mají rádi fotbal, vědí, jak důležitý ten gól byl. Slavil jsem se svými fanoušky, ale mám respekt i k těm Liverpoolu, omlouvám se,“ řekl Luis Suárez na tiskové konferenci před odvetou na severu Anglie.

„Je jasné, že jestli dám gól na Anfield, takhle slavit nebudu. Být kapitánem Liverpoolu byla jedna z nejhezčích částí mé kariéry. Nebyl bych v Barceloně, kdybych ze mě Liverpool neudělal to, čím jsem,“ vzkázal příznivcům „Reds“.

Mezi lety 2011 a 2014 Luis Suárez nastřílel za Liverpool 82 gólů ve 133 zápasech, pak ho za 75 milionů liber koupil katalánský velkoklub. Na Anfield mezitím vyrostly další útočné hvězdy, nyní tak fanoušci opěvují třeba Firmina nebo Mohameda Salaha.

Ani jeden ale v odvetě nenastoupí. Egypťan je stále otřesený po srážce se slovenským gólmanem Newcastlu Martinem Dúbravkou, Brazilce už delší dobu trápí svalové zranění.

V o to těžší pozici jsou domácí před odvetou. Pokud chtějí zopakovat loňskou účast ve finále Ligy mistrů, musí bez svých nejlepších střelců zvrátit porážku 0:3 z Barcelony.

„Dva z nejlepších útočníků na světě nemůžou hrát a navíc musíme dát čtyři góly. To nám samozřejmě komplikuje život, ale budeme 90 dělat co umíme. Jestli se povede postoupit, bude to báječné. Pokud ne, pojďme se rozloučit tím nejkrásnějším způsobem,“ motivuje své hráče kouč Jürgen Klopp.

Odvetný souboj o první místo ve finále Ligy mistrů začne na Anfield ve 21 hodin českého času. Ve středeční odvetě se Tottenham pokusí zvrátit domácí porážku 0:1 od Ajaxu.

ℹ️ Mo Salah has been ruled out of Liverpool’s #UCL semi-final second leg 🆚 Barcelona on Tuesday.

13:35 – 06. 05. 2019

407 3049

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme