Tottenham ve čtvrtfinále Ligy mistrů porazil Citizens, ale přišel o Kanea. Vyhrál i Liverpool

V úvodních zápasech čtvrtfinále Ligy mistrů se radovali hráči Tottenhamu a Liverpoolu. Reds porazili Porto 2:0, Spurs zdolali konkurenty z Manchesteru City 1:0 po gólu Son Hung-mina. Zápas ale nedohrál kanonýr Harry Kane.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn, Liverpool (Aktualizováno: 23:22 9. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Son Hung-min dal na novém stadionu Tottenhamu ve druhém zápase druhý gól

Son Hung-min dal na novém stadionu Tottenhamu ve druhém zápase druhý gól | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Tottenham pokřtil nový stadion minulou středu ligovou výhrou 2:0 nad Crystal Palace. Proti City zahrozil v osmé minutě jako první, záložník Alli však z těžké pozice vypálil z voleje nad. O dvě minuty později se útočník Sterling prodral od postranní čáry až do šestnáctky a jeho střelu zblokoval obránce Rose rukou. Rozhodčí Kuipers si prohlédl situaci na videu a nařídil penaltu. K pokutovému kopu se postavil útočník Agüero, jenže brankář Lloris jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.

Minus 366 milionů. Fotbalová Slavia zakončila minulou sezonu ve ztrátě

Číst článek

Ve 24. minutě si „Spurs“ vypracovali velkou šanci, kapitán Kane však ve vápně z otočky gólmana Edersona nepřekvapil.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy aktivně. Sterling po Agüerově přihrávce na Llorise nevyzrál, na druhé straně zkusil o chvíli později z dálky štěstí Son Hung-min, ale zamířil vedle.

V 55. minutě se v souboji s Delphem zranil Kane, který nedokázal do šatny odejít ani po svých. Tlak hostů začal sílit, ale v 78. minutě si Son Hung-min naběhl za obranu „Citizens" na Eriksenův pas. Nejprve si ideálně nezpracoval míč a skončil za brankovou čarou málem i s ním, vrátil se však zpátky do vápna a prostřelil Edersona. Krátce před gólem přitom musel být Son Hung-min ošetřován.

Could this be the end of Harry Kane's season? A disastrous development for Tottenham #TOTMCI ind.pn/2D70EpJ

22:17 – 09. 04. 2019

12 19

Mužstvo trenéra Guardioly se v závěru ještě snažilo vyrovnat, ale Tottenham si vítězství pohlídal. Manchester City v evropských pohárech prohrál i pátý zápas proti anglickému soupeři.

Liverpool šel do vedení už v páté minutě zásluhou Keity, jehož střelu z hranice pokutového území usměrnil záložník Torres do vlastní sítě za brankáře Casillase. Guinejský záložník se za „Reds“ trefil v Lize mistrů poprvé.

Ve 26. minutě minutě přidali domácí druhou branku. Kapitán Henderson přihrál do vápna na naběhnutého Alexandera-Arnolda, který vybídl útočníka Firmina ke skórování do prázdné branky.

Po půl hodině hry se fotbalisté Porta dožadovali penalty kvůli ruce Alexandera-Arnolda, dvacetiletý obránce se však podle videorozhodčího porušení pravidel nedopustil. Ve druhém poločase si Liverpool hlídal nadějný náskok do odvety a portugalský celek k vážnější akci nepustil.

Svěřenci trenéra Kloppa dobře vykročili k tomu, aby Porto vyřadili stejně jako v loňském osmifinále. Liverpool doma v pohárech neprohrál jednadvacáté utkání za sebou a ve všech soutěžích nenašel přemožitele už v patnácti duelech.

Ve středu odehrají první čtvrtfinálové zápasy Ajax Amsterodam s Juventusem a Manchester United s Barcelonou.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Tottenham - Manchester City 1:0 (0:0)

Branka: 78. Son Hung-min. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Makkelie (video, všichni Niz.). ŽK: Rose - Laporte, Mahriz. Diváci: 60.044.

Sestavy:

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks (81. Wanyama) - Alli (87. Llorente), Eriksen, Son Hung-min - Kane (58. Moura). Trenér: Pochettino.

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Delph - Gündogan, Fernandinho, D. Silva (89. De Bruyne) - Mahriz (89. Sané), Agüero (70. Jesus), Sterling. Trenér: Guardiola.

FC Liverpool - FC Porto 2:0 (2:0)

Branky: 5. Keita, 26. Firmino. Rozhodčí: Lahoz - Devís, Del Palomar - Manzano (video, všichni Šp.). ŽK: Soares, Felipe (oba Porto). Diváci: 52.465.

Sestavy:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Milner - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Firmino (82. Sturridge), Mané (73. Origi). Trenér: Klopp.

Porto: Casillas - M. Pereira (77. Fernando), Felipe, Militao, Telles - Corona, Danilo, Torres (73. Costa), Otávio - Marega, Soares (62. Brahimi). Trenér: Conceicao.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme