Druhý pokus. Liverpool chce ve finále Ligy mistrů s Tottenhamem napravit loňskou prohru

Fotbalisté Liverpoolu si podruhé za sebou zahrají finále Ligy mistrů. V sobotním zápase s anglickým rivalem Tottenhamem touží „Reds“ dopadnout lépe než loni, kdy podlehli Realu Madrid 1:3. Finále se hraje od 21.00 v Madridu na stadionu Atlética.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sen všech klubů v Evropě - trofej pro vítěze Ligy mistrů

Sen všech klubů v Evropě - trofej pro vítěze Ligy mistrů | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

„Nechceme znovu zažít to co minulý rok. Prohrát finále je bolestné. Ale vzali jsme si z toho hodně zkušeností a snad je teď dokážeme zúročit,“ řekl BBC klíčový obránce Liverpoolu Virgil van Dijk, jehož tým je podle sázkových kanceláří velkým favoritem.

Zákaz vstupu na zápasy. Tottenham trestá fanoušky, kteří prodávali své vstupenky na finále Ligy mistrů

Číst článek

Oba soupeři předvedli v semifinále velké obraty. Liverpool na svém stadionu deklasoval Barcelonu 4:0 a senzačně smazal úvodní prohru 0:3. Tottenham po domácí porážce 0:1 s Ajaxem Amsterodam v odvetě prohrával po poločase už 0:2, ale třemi góly Lucase Moury skóre otočil a zvítězil 3:2. Brazilský záložník završil hattrick až v šesté minutě nastavení.

Loňské finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Realem Madrid ovlivnily zranění největší hvězdy Liverpoolu Mohameda Salaha, který musel střídat ještě v první půli po střetu se Sergio Ramosem, a také dvě chyby brankáře Lorise Kariuse, po kterých anglický celek inkasoval.

Později se ale ukázalo, že po střetu s Ramosem na začátku druhého poločasu měl německý brankář otřes mozku, což mohlo ovlivnit jeho výkon.

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme