Dva zápasy, ani jeden gól. Barcelona remizovala v Lyonu, Liverpool marně tlačil na Bayern

Fotbalisté Barcelony v úvodním osmifinále Ligy mistrů pouze remizovali 0:0 v Lyonu. Stejným výsledkem skončil také druhý zápas, ve kterém finalista minulého ročníku Liverpool nedokázal zužitkovat převahu nad Bayernem Mnichov.

Tento článek je více než rok starý.

Lyon, Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liverpool tlačil Bayern Mnichov, jenže bez gólového efektu

Liverpool tlačil Bayern Mnichov, jenže bez gólového efektu | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Lyon dlouho dokázal s favoritem držet krok a už v deváté minutě mohl jít do vedení, ale brankář Ter Stegen vyrazil Terrierovu střelu na břevno.

Kdybych nebyl součástí, tak si koupím lístek, říká Jürgen Klopp. Jeho Liverpool přivítá Bayern Mnichov

Číst článek

Barcelona ve druhém poločase převzala aktivitu, když ale žádnou z šancí neproměnila, tak ve vyřazovací fázi nevyhrála venku už popáté za sebou. Lyon zase v probíhajícím ročníku LM už pošesté v řadě remizoval.

Liverpool měl od začátku převahu, ale i když především v závěru prvního poločasu soupeře výrazně zatlačil, skórovat nedokázal. Na druhé straně se neprosadil ani nejlepší střelec Ligy mistrů Lewandowski a oba celky si tak prodloužily pohárové série.

Liverpool doma neprohrál už 20 zápasů, Bayern venku nepoznal porážku v devíti duelech.

„Umíme hrát lépe a měli bychom hrát lépe, ale byla to těžká bitva. Druhý zápas skončil také 0:0, takže to nebyla úplně typická noc pro Ligu mistrů, ale pro nás je to absolutně v pořádku,“ zhodnotil zápas trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

„Nějaké šance v prvním poločase jsme měli a musíme to rozebrat, abychom prošli do dalšího kola. Není to výsledek snů a rozhodně si na tenhle zápas nebudete pamatovat za 20 let, ale je to zkrátka zatím 0:0 a s tím teď budeme pracovat,“ dodal.

Bayern stay close to Salah 👀

#UCL

22:33 – 19. 02. 2019

362 2886

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Olympique Lyon - FC Barcelona 0:0

Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Makkelie (video, Niz.). ŽK: Aoaur, Dubois - Roberto, Semedo. Diváci: 57 889.

FC Liverpool - Bayern Mnichov 0:0

Rozhodčí: Rocchi - Meli, Passeri - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Henderson - Kimmich. Diváci: 52 250.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme