Fotbalisté Paris St. Germain porazili v osmifinále Ligy mistrů Manchester United, AS Řím vyhrálo nad Portem

Fotbalisté Paris St. Germain skvěle vstoupili do osmifinále Ligy mistrů a po výhře 2:0 na hřišti Manchesteru United sahají po postupu. Gólově se prosadili Presnel Kimpembe a Kylian Mbappé. Dobře rozehranou partii má i AS Řím, které bez zraněného českého reprezentanta Patrika Schicka vyhrálo doma 2:1 nad Portem. Oba góly dal Nicoló Zaniolo.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž, Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmifinálový zápas Ligy mistrů mezi Paris St. Germain a Manchesterem United

Osmifinálový zápas Ligy mistrů mezi Paris St. Germain a Manchesterem United | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Pařížané vypadli v osmifinále Ligy mistrů v obou předchozích ročnících. Tentokráte ale mají blízko k tomu, aby konečně prošli do čtvrtfinále. První zápas totiž zvládli nečekaně dobře, přestože postrádali zraněné hvězdy Neymara a Cavaniho.

Zápasy českých zástupců v Evropské lize

Ve čtvrtek se odehrají také zápasy Evropské ligy s dvojnásobnou českou účastí. Slavia se utká s belgickým Genkem a plzeňskou Viktorii čeká souboj s Dinamem Záhřeb

Svěřenci trenéra Thomase Tuchela předvedli taktický výkon a nepustili domácí do šancí. Naopak sami využili standardní situaci a na roh Di Maríi si naběhl Kimpembe, jehož neuhlídal Matič. Di María pak ještě po brejku vyzval dalším ideálním centem Mbappého a francouzská hvězda pečetila cenné vítězství.

Manchester tak doma v pohárech prohrál vůbec poprvé s francouzským soupeřem po předchozích 10 výhrách a třech remízách. V závěru navíc dohrával bez vyloučeného Pogby, který dostal druhou žlutou kartu.

Ligu mistrů čeká od osmifinále velká změna. Při zápasech bude nově i videorozhodčí

Číst článek

AS Řím se sice v poslední době tolik nedaří, ale úvodní osmifinále s Portem italský celek zvládl zásluhou svého nejmladšího hráče Zaniola, který se stal nejmladším Italem v historii, který dal v Lize mistrů v jediném utkání více branek.

Vycházející hvězda italského fotbalu se poprvé prosadila v 70. minutě. Džeko si ve vápně zpracoval centr, posunul míč na Zaniola a ten skóroval poprvé. Chvíli na to přišel brejk, Džeko vypálil do tyče a Zaniolo úspěšně dorážel.

Porto pak už stihlo jen snížit zásluhou tvrdé rány střídajícího Adriána Lópeze. Pro portugalský celek to byla teprve druhá porážka z posledních 27 soutěžních duelů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme