Messi, Ronaldo nebo Salah. UEFA zveřejnila nominace na nejlepší hráče uplynulého ročníku Ligy mistrů

Na cenu pro nejlepšího útočníka fotbalové Ligy mistrů kandidují Lionel Messi z Barcelony, Cristiano Ronaldo, který v létě zamířil z Realu Madrid do Juventusu Turín, a Muhammad Salah z Liverpoolu. Nominaci v pátek zveřejnila evropská fotbalová unie UEFA spolu s dalšími trojicemi na jednotlivé posty. Vítězové budou oznámeni 30. srpna při slavnostním losu skupin Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva: Lionel Messi z Barcelony, Cristiano Ronaldo, který v létě zamířil z Realu Madrid do Juventusu Turín, a Muhammad Salah z Liverpoolu jsou nominováni na nejlepší útočníky uplynulého ročníku Ligy mistrů.

Zleva: Lionel Messi z Barcelony, Cristiano Ronaldo, který v létě zamířil z Realu Madrid do Juventusu Turín, a Muhammad Salah z Liverpoolu jsou nominováni na nejlepší útočníky uplynulého ročníku Ligy mistrů. | Foto: koláž iROZHLAS.cz | Zdroj: Reuters

Mezi brankáři se o ocenění ucházejí Brazilec Alisson Becker za výkony v dresu AS Řím, než přestoupil do Liverpoolu, Ital Gianluigi Buffon, který z Juventusu zamířil do Paris St. Germain, a Kostaričan Keylor Navas z Realu Madrid.

Real slaví třetí titul v Lize mistrů v řadě, ve finále porazil Liverpool 3:1

Číst článek

Úřadující šampion Ligy mistrů Real Madrid bude mít jistě nejlepšího obránce, jelikož se do nominace dostali jen jeho hráči Marcelo, Sergio Ramos a Raphaël Varane. K tomu má v nominaci i záložníky Luku Modriće a Toniho Kroose, které doplňuje Kevin De Bruyne z Manchesteru City.

Favoritem mezi útočníky bude Ronaldo, který dovedl Real k titulu 15 góly a byl tak nejlepším střelcem soutěže. Egypťan Salah zase deseti góly přispěl Liverpoolu k postupu do finále. Messi se prosadil šestkrát.

Nejlepší hráče vybírali trenéři všech 32 týmů ve skupinách, 55 novinářů z jednotlivých členských zemí UEFA a také 55 členů asociací.

UEFA rovněž vyhlásí nejlepšího hráče své druhé hlavní klubové soutěže Evropské ligy, a to při losu skupin 31. srpna. Vítězové z Atlética Madrid mají v nominaci dvojí zastoupení ve stoperovi Diegu Godínovi a útočníkovi Antoinu Griezmannovi. V boji o ocenění je vyzve Dimitri Payet z Marseille.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme