Liverpool - AS Řím 5:2. Domácí mají nakročeno do finále Ligy mistrů

Úvodní semifinále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a AS Řím se proměnilo v dokonalou reklamu na fotbal. Domácí dokázali porazit svého soupeře 5:2 a vytvořit si tak před odvetou v Římě nadějný náskok. Dvěma góly a dvěma asistencemi se blýskl liverpoolský Mohamed Salah.

Liverpool (Aktualizováno: 22:41 24. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liverpool - AS Řím.

Liverpool - AS Řím. | Foto: Martin Rickett | Zdroj: EMPICS

Už v sedmé minutě se do první šance zápasu vřítil domácí Firmino, ale jeho střela z úhlu proletěla těsně vedle brány. Pak měli velkou šanci hosté, když po Kolarově pokusu skončil míč na břevně. Od té doby už ale dominovali jen domácí.

Salah vyzve s Liverpoolem v semifinále Ligy mistrů AS Řím, za který ještě loni hrál

Číst článek

Kolem 30. minuty měl hned dvě dobré příležitosti Mané, jenže ani jednou netrefil bránu. O chvilku později už Mané míč do sítě dostal, jenže stál předtím v ofsajdu. Vzápětí už to ale domácím vyšlo – Mohamed Salah si na kraji vápna připravil míč na levačku a nechytatelným způsobem ho poslal přímo do šibenice. A o pár minut mohlo být na Anfiel Road ještě veseli, ale Lovrenova hlavička po rohovém kopu trefila břevno.

Ještě do poločasu se domácí ale druhého gólu dočkali a opět to byl Salah. Firmino poslal Salaha do úniku a egyptský útočník jemným obloučkem překonal římského gólmana.

Do druhé půle šel v dresu AS i český útočník Patrik Schick, který vystřídal Ündera. Jenže zdálo se, že to hostům nebude nic platné. V 56. minutě poslal Salah míč do vápna a Sadio Mané bez problémů zvýšil na 3:0. Ve 62. minutě to bylo už o čtyři góly, když další Salahovu přihrávku zužitkoval Roberto Firmino. A stejný hráč  o chvilku později završil „bůra“.

Jako by až potupná pátá branka hosty probudila a v 71. minutě se konečně dostali do gólové šance, byť trochu kuriozně. Schick dobře napadal rozehrávku Liverpoolu a Lovren do něj při snaze o odkop napálil míč, který se od českého útočníka odrazil těsně vedle brány. A o chvilku později zase Schick v dobré pozici hlavou Kariuse nepřekonal.

O necelých deset minut později už se AS snížení dočkalo, když se prosadil Edin Džeko. A na konečných 5:2 pak uzavřel skóre Diego Perotti. Ve výrazně lepší pozici tak půjde do odvety Liverpool, nicméně AS Řím dokázal třígolovou ztrátu smazat i ve čtvrtfinále proti Barceloně.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

Liverpool - AS Řím 5:2 (2:0)
Branky: 36. a 45. Salah, 61. a 69. Firmino, 56. Mané - 81. Džeko, 85. Perotti z pen. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Alexander-Arnold, Lovren, Henderson - Jesus, Fazio. Diváci: 54.000.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme