Bayern Mnichov - PSG 2:0. Bavoři ovládli souboj těžkých vah a postupují v Lize mistrů do čtvrtfinále

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v odvetě osmifinále Ligy mistrů na domácím hřišti Paris Saint-Germain 2:0 a po celkovém skóre 3:0 z dvojzápasu postupují do dalšího kola. Střelcem vítězného gólu byl Eric Maxim Choupo-Moting, bývalý hráč PSG. Výsledek v závěru pečetil Serge Gnabry. Francouzský velkoklub tak ani letos na prestižní klubovou trofej nedosáhne.

Sledovali jsme online Mnichov (Aktualizováno: 22:51 8. 3. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eric Maxim Choupo-Moting

Eric Maxim Choupo-Moting | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Trenér Christophe Galtier se musel v důležitém zápase obejít bez Neymara a Presnela Kimpembeho, které zranění vyřadilo ze hry až do konce sezony. Do útoku se tak v Mnichově postavilo duo Kylian Mbappé - Lionel Messi.

Průběh zápasu naznačoval, jak jsou si oba týmy vědomy těsného skóre a nechtějí udělat chybu. K vidění tak sice byly pěkné technické kombinace, ale šance přišla až ve 25. minutě. Nuno Mendes se uvolnil na křídle, předložil míč do vápna Messimu a ten ani na čtyřikrát neprocpal míč za padající obránce Bayernu a brankáře Yanna Sommera.

A právě švýcarský gólman byl jednou z hlavních postav situace ve 38. minutě, kdy nechtěně nabídl míč Vitinhovi. Portugalský hráč PSG pak sice správně mířil do prázdné brány, na čáře ale skvělým skluzem zažehnal nebezpečí Matthijs de Ligt.

V druhé půli k radosti domácích fanoušků ožil i Bayern. Eric Maxim Choupo-Moting nejdříve v jasné šanci zamezil svým ofsajdem spoluhráčovi ke skórování a o několik momentů později nebyl jeho gól kvůli dalšímu ofsajdu uznán. 

Napotřetí už se ale Kamerunec dočkal. Marco Veratti ztratil při troufalé rozehrávce balon ve vlastním vápně a Leon Goretzka pak už jen předložil Choupo-Motingovi před prázdnou bránu - 1:0.

Zdramatizovat utkání ještě mohl Sergio Ramos, jeho hlavičku ale fantasticky vytáhl Sommer. Jinak se ale Pařížané směrem dopředu v druhém dějství trápili. Výsledek naopak zpečetil čerstvě vystřídaný Serge Gnabry, který svůj pobyt na hřišti ozdobil po třech minutách brankou z protiútoku.

I letos tak cesta francouzského klubu Ligou mistrů skončí zklamáním. Bayern si zahraje čtvrtfinále počtvrté v řadě. 

Bayern Mnichov - Paris St. Germain 2:0 (0:0)

Branky: 61. Choupo-Moting, 89. Gnabry. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). Bez karet. Diváci: 75.000. První zápas: 1:0, postoupil Bayern.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme