Lucas Moura hattrickem otočil semifinálovou sérii s Ajaxem. Finále Ligy mistrů si tak zahraje Tottenham

Fotbalisté Tottenhamu díky hattricku Lucase Moury otočili semifinále Ligy mistrů s Ajaxem a po výhře 3:2 postoupili do finále. Hosté v Amsterodamu prohrávali po gólech Matthijse de Ligta s Hakimem Zijachem, ale Moura v šesté minutě nastavení dal třetí gól a londýnský celek, který první zápas ztratil 0:1, si díky gólům na hřišti soupeře zahraje 1. června v Madridu proti Liverpoolu.

Amsterodam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucas Moura slaví svůj třetí gól vstřelený do sítě Ajaxu, který znamená postup Tottenhamu do finále Ligy mistrů

Lucas Moura slaví svůj třetí gól vstřelený do sítě Ajaxu, který znamená postup Tottenhamu do finále Ligy mistrů | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

Ajax vstupoval do druhého utkání série s vedením 1:0, které si přivezl minulý týden z Tottenhamu. A od úvodních minut byla domácích plná hrací plocha. První velkou šanci si vypracovali již ve čtvrté minutě, když z hranice pokutového území vystřelil Dušan Tadič. Střelu tečovanou jedním z obránců ale gólman Hugo Lloris vytáhl na roh. Z této standardní situace se Ajax dokázal prosadit, když míč hlavičkou k zadní tyči uklidil Matthijs de Ligt. Vzápětí mohlo být srovnáno, ale Son Hung-min střelou z úhlu trefil pouze tyč.

Nenechat se strhnout a zůstat blízko svého stylu hry, radí trenér Ajaxu, jak postoupit do finále Ligy mistrů

Číst článek

Následně přišly chvíle hostí, kteří si vypracovali několik šancí. Do té největší se dostal Christian Eriksen, ale bohužel pro Tottenham trefil jen domácího brankáře Onana. Ve 31. minutě mohli přidat druhý gól toho utkání domácí. Konkrétně Tadič, který mířil na zadní tyč, ale jen o pár centimetrů ji minul. Navýšit své vedení se Ajaxu povedlo jen o čtyři minuty později. Donny van de Beek našel ideálně postaveného Hakíma Zijachu, který krásnou střelou z první rozvlnil síť za Llorisovými zády.

Druhý poločas ale patřil hráčům Tottenhamu včela s Lucasem Mourou. Nejprve mohl snížit v 54. minutě střelou z hranice malého vápna Dele Alli, ale Onana míč vyrazil. Z rohového kopu zahrozil Fernando Llorente hlavičkou, ale mířil nad břevno. Ve stejné minutě dopravil míč do branky Ajaxu poprvé Moura. Dele Alli mu na hranici pokutového území přenechal míč, který Moura uklidil do branky a snížil na 2:1.

Tento stav vydržel ale pouhé čtyři minuty. Llorente nejprve z bezprostřední blízkosti neprostřelil Onanu, který míč vyrazil před sebe. Ve skrumáži hráčů se ale k balónu dostal Moura a ranou k levé tyči vyrovnal skóre tohoto zápasu.

Ajax má po výhře v Londýně na dosah finále Ligy mistrů

Číst článek

V 64. minutě mohl Ajaxu vrátit vedení Zijacha, který kroucený centr umístil těsně vedle pravé tyče. Stejný hráč byl ještě blíže gólu o čtvrt hodiny později, ale svou tvrdou střelou trefil jen tyč Llorisovy branky. V 87. minutě mohl rozhodnout utkání ve prospěch hostí Jan Vertonghen. Jeho hlavičku ale nejprve vyrazil gólman Onana a následnou dorážku vykopl jeden z obránců Ajaxu mimo tři tyče.

Rozhodčí Brych nastavil na závěr utkání pět minut a každý z týmů během nic zaznamenal brankovou příležitost. Domácí mohl nejprve uklidnit Zijach, ale vychytal ho Lloris. V závěru prodloužení dostal brankář domácích Onana žlutou kartu za zdržování a do šance se dostali hosté. Moura se dokázal prosmýknout mezi dvojicí obránců a zakončil přesně k pravé tyči, čímž zkompletoval hattrick a díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře poslal svůj tým do finále Ligy mistrů.

Finálový zápas se odehraje 1. června v Madridu a utkají se v něm Tottenham s Liverpoolem, který taktéž otočil průběh série, když po prohře 0:3 v úvodním zápase, porazil v úterý Barcelonu 4:0 a zasloužil se tak o její vyřazení z této soutěže.

YESSSSSSSSSSSSSS!

WHAT A COMEBACK. WHAT A FINISH. WE'RE HEADING TO THE CHAMPIONS LEAGUE FINAL!!!

#UCL ⚪️ #COYS

23:00 – 08. 05. 2019

18386 60264

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

Ajax Amsterodam - Tottenham 2:3 (2:0)
Branky: 5. De Ligt, 35. Zijach - 55., 59. a 90.+6 Lucas. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Dolberg, Zijach, Onana - Sissoko, Rose. Diváci: 52.641. První zápas: 1:0, postoupil Tottenham.

and, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme