Osmifinále Ligy mistrů nabídne souboj mezi PSG a Bayernem. Francouzům může chybět Messi i Mbappé

Už bez českého zástupce Viktorie Plzeň začne tento týden vyřazovací fáze Ligy mistrů. Osmifinále nabídne hned několik soubojů elitních velkoklubů. Už v úterý v repríze finále slavné soutěže z roku 2020 nastoupí Paris St. Germain proti Bayernu Mnichov. AC Milán na svém hřišti zase přivítá londýnský Tottenham.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nad startem Lionela Messiho proti Bayernu s vznáší velký otazník.

Nad startem Lionela Messiho proti Bayernu s vznáší velký otazník. | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Finále v Lisabonu před třemi lety zvládl lépe Bayern, který zdolal PSG 1:0, a trofej pro vítěze Ligy mistrů získal pošesté v historii. Odplaty francouzský celek dosáhl v roce 2021, když svého soupeře vyřadil ve čtvrtfinále

Přehrát

00:00 / 00:00

PSG řeší před utkáním s Bayernem zranění opor. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

V dalším vysoce očekávaném střetnutí s Bayernem ale může postrádat dvě ofenzivní super hvězdy. Kylian Mbappé kvůli svalovým problémům vynechal poslední tři utkání, argentinský mistr světa Lionel Messi vinou stejných potíží přišel o sobotní ligový duel v Monaku.

„Všichni víme, jak je pro nás Messi důležitý. Je to lídr, střelec a po světovém šampionátu hrál ve velké pohodě. Existuje šance, že v úterý proti Bayernu nastoupí. Mbappé je sprinter se svalovými problémy. Zranil se na začátku měsíce a prognózy byly takové, že bude chybět tři týdny. Na tom se nic nemění,“ přiznal po posledním ligovém zápase trenér pařížského celku Christophe Galtier.

Francouzský mistr bez dvou hlavních opor prohrál v Monaku 1:3 a po vypadnutí v osmifinále domácího poháru si připsal druhou soutěžní porážku v řadě. To Mnichované naposledy prohráli v polovině loňského září.

„Nemyslím si, že by poslední výsledky měly mít vliv na náš vzájemný zápas. A jestli nastoupí Messi s Mbappém? Samozřejmě, PSG je lepší s nimi než bez nich, ale mají široký kádr a dost variant, jak je nahradit. Tým budu připravovat na to, že hrát budou, a uvidíme,“ řekl po sobotní ligové výhře s Bochumí kouč Bayernu Julian Nagelsmann.

Zápas začíná ve 21:00 a můžete jej sledovat v online textové reportáži na webu iROZHLAS.cz.

Šanci PSG na vítězství v Lize mistrů utnul v roce 2019 Coman 

Nevyzpytatelný souboj

Druhý zápas nabídne měření italského AC Milán a anglického Tottenhamu. Milánští se ve vyřazovací fázi Ligy mistrů ocitnou poprvé po dlouhých devíti letech. S londýnskými „Kohouty“ se utkali v osmifinále i v roce 2011, tehdy postoupil dál anglický celek.

Formu si ale oba týmy nenačasovaly nejlépe, což z dvojzápasu náhle dělá událost s těžko odhadnutelným výsledkem. Milán v roce 2023 inkasoval v sedmi zápasech hned 15 gólů a propadem na páté místo tabulky prakticky vypadl ze hry o titul.

Tottenham se kromě nevyrovnaných výkonů potýká i se zraněními. Opory Hugo Lloris a Rodrigo Bentancur utrpěly dlouhodobá zranění a zápas na San Siru nestihne kvůli karetnímu trestu ani Pierre-Emile Hojbjerg.

Další dva úvodní duely osmifinále Ligy mistrů jsou na programu ve středu, o den později pak začne také play-off Evropské ligy i Evropské konferenční ligy.

bac, Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme