Plzeň si odváží z Baku remízu 0:0. Hrála aktivně, ale hrdinou zápasu byl brankář Staněk

Fotbalisté Viktorie Plzeň remizovali v úvodním zápase 4. předkola Ligy mistrů s Karabachem 0:0. Plzeň hrála od začátku aktivně a za zápas si vypracovala několik nadějných příležitostí, ale více šancí ke skórování měli domácí. Ti si však vždy vylámali zuby na skvěle chytajícímu brankáři Plzně Jindřichu Staňkovi. Odveta se hraje v úterý 23. srpna v Plzni.

Baku Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň

Fotbalisté Viktorie Plzeň | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

Viktoria v bouřlivé atmosféře začala směle. Už ve 4. minutě se po rohovém kopu dostal do šance Lukáš Hejda, ale prosadit se nedokázal.

Zápas mezi Karabachem a Plzní jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Uběhly ale jen dvě minuty a přišly velké šance domácích. Brankář Plzně Jindřich Staněk se ale vyznamenal jak proti nebezpečné střele Vešoviče, tak i proti dorážce Kadyho. Gólman Viktorie si poradil i se střelou po následném rohu domácích.

Karabach opět zazlobil ve 14. minutě, kdy se po centru ze strany natahoval Zoubir, ale na míč nedosáhl.

Následovala krátká pasáž bez větších šancí. Tu ale ukončil další roh Plzně ve 21. minutě. Ke střele se po něm dostal Tomáš Chorý, ale jeho střelu před brankovou čárou zastavil záložník Marko Jankovič. Jen o pár chvil později zbytečně dohrál jednoho ze soupeřů Jhon Mosquera a k vidění byla první žlutá karta.

Viktorii čeká zápas v horkém a bouřlivém Baku. ‚Věřím, že jsme dobře připraveni,‘ říká trenér Bílek

Číst článek

Po pauze na občerstvení opět zahrozil Karabach. Z protiútoku se ke střele dostal Wadji, ale v brance Plzně opět s klidem proti nebezpečné střele zasáhl Staněk.

Po riskantním zákroku Mosquery ve 34. minutě přešla Plzeň do nadějného protiútoku. Chorý sklepával hlavou před bránu na Kopice, ale plzeňský záložník zakončit nedokázal.

Ke konci poločasu se ofenzivní iniciativy ujali domácí. Velmi aktivní byl Kady. Ve 42. minutě po nepovedeném odkopu Havla našel Zoubir ve vápně Šejdajeva, ale střela mu nesedla. Na konci 45. minuty se navíc v dobré pozici objevil Bajramov, ale ani on nemířil přesně a víc se v 1. půli nestalo.

Do druhého poločasu vstoupil Karabach aktivně, ale Plzeň velmi kompaktně bránila. Tedy až do 56. minuty, kdy se po rychlé akci Vešoviče po pravé straně snažil prosadit Kady, ale Staněk byl připraven. Navíc se jednalo o ofsajd. 

Hrdina Staněk

Kady opět zahrozil v 60. minutě, když si navedl míč na střed, ale svou pozemní střelou opět na gólmana Plzně nevyzrál. V 66. minutě viděli první žlutou kartu i domácí. Wadji nešetrně atakoval Hejdu a trestu se nevyhnul.

V 75. minutě se po delší době dostala ke střele také Plzeň. Jemelkova střela ze střední vzdálenosti ale skončila nad bránou. 

Už to vypadalo, že se oba týmy mentálně začínají připravovat na odvetu, ale následně se ke střele zpoza vápna dostal Filip Ozovič, ale proti jeho ráně vytáhl skvělý zákrok Jindřich Staněk.

V předposlední minutě se po přímém kopu dostal k hlavičce Jemelka, ale Plzeň ze závaru před bránou gól nevytěžila. To byla poslední nebezpečná akce zápasu a Viktoria Plzeň si tak z Baku odváží remízu 0:0.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme