Liga mistrů: Mbappé sestřelil Barcelonu hattrickem a PSG slaví, Lipsko podlehlo Liverpoolu

Fotbalisté Paris Saint Germain zvítězili v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Barceloně vysoko 4:1. O triumf loňského finalisty se hattrickem postaral Kylian Mbappé. Liverpool na neutrálním hřišti v Budapešti porazil „domácí“ Lipsko 2:0. Odvety jsou na programu 10. března.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Aktualizováno: 23:19 16. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kylian Mbapéé

Kylian Mbapéé | Zdroj: Reuters

PSG i bez zraněných opor Ángela Di Maríi a Neymara začal na Camp Nou aktivně, vedení se ale ujala Barcelona. Kapitán Lionel Messi v 27. minutě otevřel skóre z penalty.

🔴🔵 Kylian Mbappé = hat-trick hero! ⚽️⚽️⚽️

#UCL

22:48 – 16. 02. 2021

2050 29051

Třiatřicetiletý Argentinec skóroval v soutěži v 17 různých kalendářních letech, čímž vyrovnal Raúlův rekord.

Hosté srovnali o pět minut později. Marco Verratti posunul míč ve vápně na Mbappého, který zblízka nezaváhal. V 65. minutě francouzský reprezentant dokonal obrat.

Pět minut po něm přidal třetí gól hostů Moise Kean. Dvaadvacetiletý Mbappé zkompletoval hattrick v 85. minutě, kdy zakončil rychlý protiútok.

Katalánský tým doma v Lize mistrů prohrál s PSG v šestém zápase poprvé. Na Camp Nou našel ve vyřazovací fázi soutěže prvního přemožitele od května 2013 a po 15 utkáních.

Lipsko v Budapešti

Lipsko nemohlo přivítat Liverpool na vlastním stadionu kvůli cestovním restrikcím mezi Německem a Velkou Británií. Duel se proto přesunul do maďarské metropole.

Německý celek málem vedl od páté minuty, jenže Dani Olmo hlavičkoval do tyče. „Reds“ rozhodli o výhře po změně stran v rozmezí 53. až 58. minuty, kdy Muhammad Salah a Sadio Mané využili chyb obrany Lipska a po samostatných únicích skórovali.

Obhájce anglického titulu Liverpool od roku 2002 v evropských pohárech neprohrál s německými mužstvy v 11. duelu za sebou.

FC Barcelona - Paris St. Germain 1:4 (1:1)
Branky: 27. Messi z pen. - 32., 65. a 85. Mbappé, 70. Kean. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Gueye (PSG). Bez diváků.

Lipsko - Liverpool 0:2 (0:0)
Branky: 53. Salah, 58. Mané. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Haidara, Mukiele, Nkunku, Angeliňo, Olmo - Kabak, Henderson. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme