Zápas Ligy mistrů přerušil rasismus, hráči PSG a Basaksehiru odešli. Duel se dohraje ve středu

Duel fotbalové Ligy mistrů mezi domácím Paris St. Germain a istanbulským Basaksehirem byl pozastaven. Hlavní sudí utkání přerušil poté, co čtvrtý rozhodčí údajně rasisticky urazil hostujícího asistenta trenéra tureckého velkoklubu Pierra Webó. Zápas měl pokračovat od 22.00, ale fotbalisté na hřiště nedorazili. Utkání se podle posledních zpráv bude dohrávat ve středu.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 23:39 8. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Duel Ligy mistrů mezi PSG a tureckým Basaksehirem skončil kvůli rasismu předčasně

Duel Ligy mistrů mezi PSG a tureckým Basaksehirem skončil kvůli rasismu předčasně | Zdroj: Reuters

Asistent trenéra Basaksehiru Webó dostal od hlavního rozhodčího červenou kartu za protesty. Vzápětí však měl čtvrtý rozhodčí na potrestaného bývalého reprezentanta Kamerunu ukázat prstem a nazvat ho hanlivým rasistickým výrazem.

Zhruba po 15. minutě se přestalo hrát a s rozhodčími začal vehementně diskutovat především náhradník istanbulského mužstva Demba Ba, který je rovněž tmavé pleti. Hosté následně na protest hromadně odešli do šatny a hráči PSG je následovali.

Prezident Basaksehiru prohlásil, že turecký tým se nevrátí na hřiště, pokud bude v zápase pokračovat rozhodčí obviněný z rasismu. Utkání mělo pokračovat, ale na hrací plochu se nedostavili všichni hráči.

Vedení tureckého klubu na sociálních sítích později zveřejnilo, že jejich hráči odmítli v zápase pokračovat a proto se rozhodli, že se na hrací plochu nevrátí.

ℹ Our players has taken a decision NOT TO go back on the pitch after our Assistant Coach, Pierre Webo has been exposed to racist behaviour by the 4th Official.

For the kind consideration. #NoToRacism

23:11 – 08. 12. 2020

460 3489

Podle posledních zpráv to však vypadá, že se duel bude dohrávat ve středu od 18.55.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme