PSG vybojovalo postup do finále Ligy mistrů. Neymarova parta přejela Lipsko jasně 3:0

Český útočník Patrik Schick si s fotbalisty Lipska finále Ligy mistrů nezahraje. Německý celek podlehl v semifinále v Lisabonu Paris St. Germain vysoko 0:3 a s prestižní soutěží se rozloučil. Francouzský šampion rozhodl už v první půli, kdy se trefili Marquinhos a Ángel Di María, po pauze přidal pojistku Juan Bernat. Schick odehrál druhý poločas.

Tento článek je více než rok starý.

Lisabon (Aktualizováno: 23:27 18. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angel Di María a Neymar

Angel Di María a Neymar | Zdroj: Reuters

Pařížané si zahrají finále Ligy mistrů poprvé v historii a v neděli se v něm utkají s vítězem středečního druhého semifinále mezi Lyonem a Bayernem Mnichov. Francouzský velkoklub bude usilovat o druhou evropskou trofej po triumfu v tehdejším Poháru vítězů pohárů ze sezony 1995/96.

Bayern uštědřil Barceloně osmigólový debakl a po rekordní kanonádě je v semifinále Ligy mistrů

Číst článek

Liga mistrů letos kvůli téměř pětiměsíční koronavirové přestávce netradičně vrcholí až v srpnu. Od čtvrtfinále se hraje turnajovým způsobem na jeden zápas na neutrální půdě v Lisabonu a bez diváků.

Pařížané od úvodu semifinále jasně dominovali. Neymar nejprve stejně jako ve čtvrtfinále s Bergamem zahodil úvodní šanci a v šesté minutě trefil tyč. Mbappého branka vzápětí kvůli ruce neplatila, ale ve 13. minutě už favorit vedl. Na přímý kop si naběhl Marquinhos a hlavou otevřel skóre.

Další šanci poté nedal Mbappé a v ojedinělé příležitosti na druhé straně vypálil v 25. minutě vedle Poulsen. O deset minut později Neymar překvapivě rozehraným přímým kopem znovu trefil tyč, ale Pařížané do půle přece jen zvýšili. Neymar ve 42. minutě patičkou chytře přiťukl Di Maríovi a ten sám před gólmanem nezaváhal.

Schick až po poločase

Kouč Lipska Nagelsmann, kterého kdysi vedl v rezervě Augsburgu trenér PSG Tuchel, se pokusil neškodnou ofenzivu posílit dvojím střídáním a do druhé půle nasadil i Schicka. Lipsko se snažilo s utkáním ještě něco udělat, ale jeho snahu utnula třetí branka PSG. Po ztrátě míče nacentroval Di María a Bernat se štěstím procpal míč za čáru.

Lipsko pak od ještě většího debaklu zachránil brankář Gulácsi, který zlikvidoval několik šancí. Jeho protějšek mezi tyčemi Rico při záskoku za zraněnou jedničku Navase příliš práce neměl.

Mezi střelce se mohl zapsat Schick, ale jeho střelu zablokovala defenziva. Český reprezentant ani napodruhé nedosáhl na finále Ligy mistrů, předloni ho s AS Řím, odkud v Lipsku v této sezoně hostoval, vyřadil v semifinále Liverpool.

Semifinále fotbalové Ligy mistrů v Lisabonu:

Lipsko - Paris St. Germain 0:3 (0:2)

Branky: 13. Marquinhos, 42. Di María, 56. Bernat. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Laimer, Halstenberg, Poulsen - Kimpembe. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme