Trápící se Chelsea chce Realu vrátit loňské vyřazení, staronový kouč Lampard zavzpomínal na rok 2012

Fotbalisté Realu Madrid budou hrát úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea. Kluby se potkávají v play-off už potřetí za sebou, před dvěma roky Chelsea vyřadila španělský celek a pak slavila titul, loni při cestě za celkovým triumfem naopak Real porazil londýnský tým. Svůj první zápas ve vyřazovací části prestižní soutěže nyní odkoučuje Frank Lampard, který Ligu mistrů jako hráč vyhrál v roce 2012.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frank Lampard, bývalý hráč a současný trenér Chelsea

Frank Lampard, bývalý hráč a současný trenér Chelsea | Foto: Chris Radburn | Zdroj: Reuters

Nejúspěšnější klub historie Ligy mistrů se čtrnácti trofejemi Real Madrid sice loni na Stamford Brigde zvítězil v úvodním čtvrtfinále 3:1 díky hattricku kapitána Karima Benzemy, v odvetě byl i přes to blízko vyřazení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trápící se Chelsea se pokusí uspět na hřišti obhájců titulu Ligy mistrů z Realu Madrid

Patnáct minut před koncem prohrával doma na Santiago Bernabeu 0:3 po gólech Masona Mounta, Tima Wernera a Antonia Rüdigera, v 80. minutě se ale po brilantním pasu šajtlí od Luky Modriče trefil Brazilec Rodrygo.

A porážku 2:3 v prodloužení, která v konečném součtu posouvala Real dál, zařídil znovu Benzema. Ze střelců hostů už hraje za klub pouze Mount, Rüdiger se dokonce přesunul v létě právě do Madridu a čeká ho tak pikantní konfrontace s bývalými spoluhráči.

Poslední zápas s Chelsea na Santiago Bernabéu vyhráli v prodloužení domácí

Real se s Chelsea potkává v play-off Ligy mistrů potřetí za sebou a ani tentokrát u toho nebude stejná trenérská dvojice. Nejprve to byli Zinedine Zidane a Thomas Tuchel, pak Carlo Ancelotti versus Tuchel a letos se proti Ancelottimu postaví Frank Lampard.

Věkový rozdíl mezi oběma kouči je skoro dvacet let, Ancelotti dokonce Lamparda dvě sezony trénoval. V Chelsea společně před třinácti lety triumfovali v Premier League.

„Mám na tento klub i lidi, kteří v něm pracují, skvělé vzpomínky. Strávil jsem v Chelsea tři roky a tak jsem samozřejmě jejím fanouškem. Ale nemám v plánu se do klubu vracet, myslím si a doufám, že Lampard tým pozvedne,“ řekl o svém bývalém působišti Ital Ancelotti, který jako první kouč v historii vyhrál titul v pěti nejprestižnějších soutěžích Evropy.

Oproti němu je Lampard trenérským zelenáčem s pětiletou kariérou. I přes to je jako manažer v Chelsea už podruhé – teď jen jako přechodné řešení po odvolání Grahama Pottera. Londýnskému klubu se dlouhodobě nedaří, v tabulce anglické ligy je bodově blíž sestupovým příčkám než těm pohárovým a i proto anglický kouč vidí jako jasného favorita čtvrtfinále Ligy mistrů španělského soupeře.

Manchester City smetl v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů Bayern 3:0. Inter vyhrál v Lisabonu

Číst článek

„Musíme být opravdu disciplinovaní, když nebudeme v držení míče. Musíme taky eliminovat jejich nejlepší hráče. Na druhou stranu se pokusíme ukázat naši sílu. Hráči taky musí plnit taktiku a věřit jí, protože mentalita může být v takovýchto velkých zápasech, ve kterých je na ně velký tlak, rozhodujícím faktorem,“ říká Lampard, který ve své obnovené premiéře jako kouč Chelsea o víkendu neuspěl na hřišti Wolverhamptonu.

Bývalý anglický reprezentant se ocitá v podobné situaci, kterou zažil ještě jako hráč v roce 2012. „Blues“ se tehdy v domácí soutěži trápili a krizí zmítaný tým převzal dočasný kouč Roberto Di Matteo. Výsledkem byl velice překvapivý triumf v Lize mistrů.

„Chelsea je klub s obrovskou historií. Frank k nám promluvil a říkal, ať nevěšíme hlavy. Řekl nám, že v roce 2012 vyhrál Ligu mistrů během nejhoršího období, které v klubu zažil. To je pro nás velká inspirace,“ připustil záložník Enzo Fernández.

Večerní zápas mezi Realem Madrid a Chelsea začne ve 21.00 a uslyšíte o něm na stanici Radiožurnál Sport. Online reportáž z utkání můžete sledovat na webu iROZHLAS.cz.

Pavel Tylšar, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme