Salah vyzve s Liverpoolem v semifinále Ligy mistrů AS Řím, za který ještě loni hrál

S jejich účastí v semifinále fotbalové Ligy mistrů se moc nepočítalo. Liverpool i AS Řím ale dokázaly ve čtvrtfinále vyřadit Manchester City, respektive Barcelonu a teď se spolu utkají o postup do finále. Speciální zápas navíc čeká hráče, který v pondělí získal ocenění pro nejlepšího hráče anglické ligy.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mohamed Salah si v semifinále Ligy mistrů zahraje za Liverpool proti svým bývalým spoluhráčům z římského AS.

Mohamed Salah si v semifinále Ligy mistrů zahraje za Liverpool proti svým bývalým spoluhráčům z římského AS. | Foto: Nigel French | Zdroj: AP

Liverpool byl v semifinále Ligy mistrů naposledy před deseti lety. Římské AS se mezi nejlepší čtyři týmy dostalo poprvé od roku 1984. To se Liga mistrů ještě jmenovala Pohár mistrů evropských zemí. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp přesto ví, že jeho svěřence nečeká lehký zápas. Svému trenérskému protějšku - Eusebiovi di Francescovi vysekl poklonu.

„Odvádí tam skvělou práci a já k celému týmu chovám respekt. A pokud si někdo myslí, že jsou v semifinále dva outsideři, tak ať. Mně je to jedno. Máme šanci dostat se do finále a to je jediné, co mě zajímá,“ říká Klopp.

Patrik Schick vstřelil při výhře 3:0 nad nováčkem svůj první ligový gól za AS Řím

Číst článek

Velmi speciální bude zápas pro liverpoolského útočníka Mohameda Salaha, který za AS hrál ještě před rokem. Římský klub dál sleduje a se svými bývalými spoluhráči je stále v kontaktu.

„Jsem si jistý, že ‚Mo‘ brzy pocítí, že to už nejsou jeho spoluhráči. Italští obránci jsou slavní tím, že na hřišti nejsou zrovna přátelští. Nicméně on jim to může vracet svým fotbalovým výkonem,“ naráží Jürgen Klopp na formu, kterou Mohamed Salah má.

V Lize mistrů dal zatím 8 gólů, v Premiere League už jich má na kontě 31. V pondělí navíc obdržel prestižní cenu pro nejlepšího hráče anglické soutěže. Pro egyptského fotbalistu ale individuální úspěch není prioritou.     

„Můj hlavní cíl je vyhrát něco s týmem. Na nic jiného nemyslím. Týmový úspěch je pro mě nejdůležitější. Teď jsme velmi blízko a já doufám, že dneska vyhrajeme,“ říká před úterním zápasem Salah.

Semifinálový zápas mezi Liverpoolem a AS Řím začne na stadionu Anfield Road tradičně ve 20.45. V základní sestavě Římanů by se stejně jako ve čtvrtfinálovém utkání proti Barceloně mohl objevit český útočník Patrik Schick. Na iROZHLAS.cz budeme zápas sledovat online.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme